De ce umblăm numai după potcoave de cai morți?


Nu știu cum vă uitați dumneavoastră  la sondajele de opinie, dar mie mi se par triste.
Invariabil, pe primele două locuri, în sondajele politice, se situează PSD și PNL. Indiferent de ce tip de alegeri e vorba.
Cele două formațiuni-mamut adună în jur de 50 la sută din simpatiile românilor. E drept că e vorba de cei care mai sunt dispuși să voteze. Tot mai puțini de la un sezon electoral la altul.
Eu zic să nu ne așteptăm la mare lucru în țara asta cât timp nu vedem o altă formulă în afară de aceea a alternanței la guvernare a PSD și PNL.
Ambele partide, în afară de micul amănunt că au guvernat și împreună, în vremuri de tristă amintire, au dovedit cu vârf și îndesat ce pot face și, mai ales, ce nu pot face pentru români.
Asta și pentru că pesediștii sunt social-democrați doar în campaniile electorale, iar peneliștii sunt o palidă amintire a liberalilor de altă dată.
PSD și PNL sunt mânate în luptă de un soi de pragmatism, pe care l-a dezvăluit DNA. Asta, desigur, până să nu li se închidă gura procurorilor anti-corupție.
Dacă nu se vor impune noi partide pe scena politicii românești, peisajul va rămâne la fel de cenușiu, iar absenteismul la vot, la fel de dureros.

Lasă un comentariu