De ce nu protestează nimeni în Piața Victoriei?


A trecut o zi de la adoptarea Rezoluției din Parlamentul European referitoare la statul de drept în România și de la prezentarea Raportului asupra MCV al Comisiei Europene.
 

Vă reamintim că ambele texte sunt extrem de critice la adresa autorităților de la București, subliniind pașii înapoi făcuți pe calea controlului politic al Justiției și al reprimării prin violență a protestelor antiguvernamentale.
Cum procedăm? Pesediștii, strâns uniți în jurul domnului Liviu Dragnea, au anunțat că merg înainte. E un înainte pentru ei și pentru șeful lor, dar nu pentru România. E o întreagă construcție menită să-l facă pe domnul Dragnea tocmai bun pentru a candida la alegerile prezidențiale. Pare că nimic nu poate sta în calea acestui tăvălug. Opoziția este sublimă, dar atât de firavă că îți vine să plângi. Iar domnul Klaus Iohannis are un discurs ceva mai acid, dar nu pare dispus să facă nimic altceva.
E foarte interesant să medităm asupra unui aspect. La 10 august 2018 a avut loc un miting zis al Diasporei. Nu punem la îndoială necesitatea protestelor, dar Diaspora, atunci, a fost doar un pretext. La ora 17, când ar fi trebuit să înceapă mitingul fraților noștri veniți de la mii de kilometri depărtare, erau în Piața Victoriei 3.000 de oameni. Iar la ora 20 erau peste 100.000. Curat Diaspora!
Am scris aceste amănunte pentru că acum, deși situația e mult mai gravă și deși există un sprijin extern explicit pentru proteste, Piața Victoriei e goală. Unde sunt protestatarii? Ce-i împiedică să se mobilizeze și să iasă la proteste, mai ales acum, după condamnarea fermă a coaliției guvernamentale, atât prin Rezoluția Parlamentului European, cât și prin Raportul MCV? E domnul Dragnea mai simpatic? S-a deșteptat doamna Dăncilă? Sunt liderii PSD mai dispuși la compromisuri? Evident că nu. Și atunci? Nu o să vă spun ce cred eu, pentru că nu e bine să scrii tot ce-ți trece prin cap, dar vă las pe dumneavoastră să ajungeți singuri la o concluzie.

Lasă un comentariu