Dragnea, sătul să se prefacă, vede numai negru în jurul său


Un om politic nu are voie să se comporte precum a procedat domnul Liviu Dragnea astăzi. O observație cu caracter general este aceea că nimeni nu a câștigat vreodată un război cu presa. Și apoi de ce să-ți pierzi cumpătul atunci când ți se pun diverse întrebări și să nu reacționezi, simplu, spunând NU COMENTEZ.
Utilizând un ton vizibil iritat, domnul Dragnea a răspuns aiurea unei întrebări absolut legitime. Rugat să comenteze legea care le permite celor cu condamnări până la cinci ani să le execute la domiciliu, domnul Dragnea a zis așa: „M-am săturat de toate aceste minciuni. În afară de mine, mai sunt oameni în țara asta? Orice lege mă avantajează pe mine. Vorbiți cu haștagul, cu Iohannis, să dea un decret şi să mă împuște. Toate prostiile le susțineți, că o să mă ajute pe mine… Cu ce dracu să mă avantajeze, că mi-au distrus viața? Sunt om şi îmi ajunge. Efectiv m-am săturat de toate aceste prostii. Am fost condamnat fără niciun fel de probă în dosarul Referendumul, pentru că aşa a vrut Băsescu şi fără niciun fel de probă în al doilea dosar. Am dreptul să critic decizia acestor instanţe, dar despre deciziile instanțelor pe care CEDO le-a făcut harcea, parcea, Realitatea TV vă dă voie să vorbiți? Voi, tinerii, aţi ajuns să susţineţi securiştii…”
În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Se vede din avion că există o legătură clară între legea adoptată de Senat și condamnarea încasată de liderul PSD. Apoi, chestia cu condamnarea la moarte este un soi de victimizare ieftină, care vine la doar câteva ore după ce domnul Dragnea a spus unei țări întregi că nu prea înțelege ce s-a întâmplat la clubul Colectiv. Domnul Dragnea poate să critice orice de pe lumea asta, ca oricare dintre noi, dar asta nu înseamnă că a fost condamnat fără probe. Iar istoria politicii românești s-a scris în așa fel încât PSD, fost FSN, fost PDSR, este tocmai moștenitorul fostului PCR, fiind o formațiune ticsită de securiști. Aici este un fel de hoțul strigă hoții.
Și ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, domnul Dragnea și-a mai pierdut o dată cumpătul, invitând la baie un fotoreporter pentru a-i face poze adevărate: „Hai în baie cu mine, puiule! Hai în baie, că îți ies poze ca lumea acolo. Ce dracu’!”.
Păi noi l-am pus pe domnul Dragnea să se facă politician? Dacă n-are chef de întrebări și de poze, soluția e foarte simplă. Să plece și să ne lase în pace. Sigur că o să ne fie foarte greu, dar o să încercăm să supraviețuim.
Iar dacă decide să rămână, poate ar fi cazul să încerce o schimbare de limbaj și să le ceară ceva scuze jurnaliștilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s