Terenul e pregătit pentru adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea


Mai e puțin până la ora începerii ședinței de Guvern de astăzi. Dar ordinea de zi încă nu a fost publicată. Așa că nu putem ști dacă zvonurile se vor adeveri. Adică dacă va fi adoptată o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea. 
Terenul a fost pregătit prin scrisoarea avocatului Rudolph Giuliani, care propunea, printre altele, tocmai așa ceva. Motivul ar fi că la unele sentințe s-a ajuns prin colaborarea dintre procurori și agenții SRI, pe baza unor protocoale discutabile. Scrisoarea, care nu reprezintă de nicio culoare punctul de vedere al Administrației americane, a fost preluată la greu pe posturile de televiziune aservite Puterii și comentată în termeni extrem de favorabili, cu accentul pus pe biografia exemplară a domnului Giuliani, care s-a remarcat în trecut prin lupta sa cu capii Mafiei de peste Ocean.
Se zice că doamna Viorica Dăncilă ar fi semnat OUG chiar la nunta fiului domnului Liviu Dragnea de la Snagov. Nu ar fi de mirare, pentru că doamna Dăncilă este un executant docil al ordinelor venite de la liderul PSD. Cât despre domnul Tudorel Toader, servilismul său este tot mai evident în ultima perioadă, ca și dorința de a pune Justiția la picioarele politicienilor. Așa că nu ne-ar mira deloc dacă ar semna și el Ordonanța.
N-aș comenta o astfel de ordonanță în termenii apocaliptici utilizați de fanii din presă ai domnului Iohannis: o lovitură de stat dată de domnul Dragnea. Sunt cuvinte prea mari. E vorba, pur și simplu, de o echipă de borfași, de calibru mare, ce-i drept, care au devalizat România în ultimii 28 de ani, și care-și văd privilegiile și averile impresionante adunate prin afaceri cu statul amenințate de o Justiție independentă. Culmea e că aici nu e vorba numai de social-democrați. Ci și de politicieni din alte partide, care și-au umplut cu plăcere borcanele cu miere provenită de la stupii statului.
Dacă sunt șanse ca trecerea unei astfel de ordonanțe să declanșeze o reacție puternică a societății civile? Eu zic că nu sunt. Pentru că nici pe 10 august nu ar fi ieșit peste 100.000 de oameni în stradă, dacă nu ar fi fost povestea cu protestul Diasporei (cam 3.000 de români din străinătate au venit în Piața Victoriei) și nici pe 11 și 12 august nu ar fi fost reacții puternice, dacă jandarmii și-ar fi văzut de treaba lor și nu ar fi intervenit cu atâta violență.
Societatea civilă este sublimă, în teorie, dar în cazul nostru este apatică, divizată și defetistă. Să dea Dumnezeu să ne înșelăm și să fie invers!
– Textul a fost scris înaintea ședinței de Guvern de la ora 13.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s