Dragnea și Tăriceanu sunt mai ceva ca Marele Cârmaci


În afară de ideea trăznită de a controla printr-o lege ceea ce postează românii pe Facebook, pesediștii au mai băgat la înaintare și o altă ciudățenie.

Ar trebui, zic ei, susținuți și de domnul Tăriceanu, un așa-zis liberal, să schimbăm legea adunărilor publice. Care e depășită. Și cum altfel s-o aducem la zi decât interzicând mitingurile în apropierea instituțiilor publice, înăsprind modul de aprobare al acestora și oferind jandarmilor un cadou nesperat. Acela de a reține manifestanții turbulenți pentru 48 de ore și de a-i putea interoga.
Sărmanul Ceaușescu, dacă ar fi trăit, ar fi fost mândru de urmașii săi. Vopsiți în capitaliști, pentru că banii nu au miros, aceștia au rămas cu aceleași concepții comuniste tembele.
Și unde nu sunt instituții publice? În parcuri și pe câmpiile patriei. Undeva cât mai departe de urechile sensibile ale politicienilor.
De fapt, jandarmii nu trebuie atinși nici cu o floare. Ei ar trebui să poată să ne bată și să ne gazeze de câte ori se enervează, iar noi, cu capul plecat, ar fi cazul să le mulțumim.
Problema celor care aruncă în spațiul public astfel de petarde e că, între timp, a apărut o generație căreia nu-i e frică. Și căreia i se fâlfâie de gargara acestor politicieni învechiți în rele.
România nu se poate întoarce înapoi numai pentru că așa vor Dragnea, Tăriceanu și gașca lor. Nu ei sunt România de mâine.

Lasă un comentariu