Adio televiziuni de știri ostile Puterii!


Nu știu dacă ați observat, dar operațiunea de neutralizare a posturilor de televiziune care mai îndrăzneau să critice guvernarea pesedistă se desfășoară cu succes.
La Realitatea TV a apărut o emisiune a domnului Cozmin Gușă, patronul postului, fără sare și piper, care încearcă, cică, să țină un anumit echilibru. Dar care nu are niciun fel de audiență și duce postul către o zonă mai degrabă apropiată de PSD. Chiar dacă pe ocolite.
Domnul Rareș Bogdan a fost momit cu un post de europarlamentar pe lista PNL. Fiind cap de listă, va ajunge cu siguranță la Bruxelles. Unde va constata, pe propria piele, că se va transforma într-un simplu pion. Pentru că așa funcționează Parlamentul European. Acolo regulile sunt stricte și o birocrație sufocantă paralizează orice inițiativă individuală. Oricum, emisiunea lui de la Realitatea este altceva decât înainte, după ce o serie de jurnaliști curajoși au fost eliminați, la ordinul domnului Cozmin Gușă. Domnul Rareș Bogdan s-a prefăcut că e supărat, după care a plecat capul, cumpărat cu funcția asta de europarlamentar.
Nici Digi 24 nu se simte prea bine. Și acolo are loc o reorientare a postului. Jurnaliștii de la online au fost înlăturați fără menajamente, tot pe motiv de prea mult antipesedism, iar figuri cunoscute ale postului, care apăreau pe sticlă, au demisionat.
Deocamdată, celor de la Realitatea și Digi 24 nu li se cere mai mult decât să fie neutri. Deocamdată! Dar ce înseamnă să fii neutru atunci când la Putere se află o echipă dispusă să facă orice pentru îngenuncherea Justiției independente și pentru anihilarea DNA. Asta în paralel cu o politică economică riscantă, care încurajează creșterea bazată pe consum, prin salarii mai mari acordate bugetarilor, fără nicio bază economică și fără reduceri de personal. Bineînțeles că aceste salarii mai mari se regăsesc în prețuri și generează inflație, România fiind deja cap de listă în Uniunea Europeană la acest capitol.
Despre celelalte posturi de știri nici nu are rost să discutăm. La două dintre ele, domnul Traian Băsescu este prezent aproape în fiecare seară, iar cel de-al treilea nu face niciun secret din situarea sa în tabăra Puterii.
Noroc că toate cele cinci posturi menționate au o audiență neglijabilă, iar românii se reorientează către surse alternative de comentarii și informații. Oamenii nu mai sunt chiar așa ușor de fraierit ca în urmă cu două-trei decenii.

Lasă un comentariu