Incredibil, dar adevărat: peste 12 milioane de creștini-ortodocși au boicotat referendumul!


După cum cred că vă amintiți, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de tristă amintire. A existat o propunere de revizuire a unui articol din Constituție, semnată de peste trei milioane de români. Dacă referendumul ar fi trecut, familia urma să se întemeieze pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Dar nu a trecut și a rămas ca acum: căsătoria liber consimțită între soți.
Să ne uităm puțin pe câteva serii de numere.
Potrivit datelor BEC, numărul total al participanților la referendum a fost de 3,8 milioane. Dintre aceștia, 3,5 milioane, adică 91,56%, au votat DA, în vreme ce 0,24 milioane, reprezentând 6,47%, au optat pentru NU.
Numărul voturilor nule a fost de 76.111. Numărul cetățenilor înregistrați ca votanți potențiali a fost de 18,2 milioane.
La recensământul din 2011, un număr de 18,8 milioane de persoane şi-au declarat religia, 86,5% arătând că sunt ortodocşi, 4,6% romano-catolici, 3,2% reformaţi, 1,9% penticostali şi 0,2% “fără religie” sau atei, potrivit rezultatelor definitive privind populaţia anunţate de Institutul Național de Statistică.
Să traducem aceste procentaje: 16,2 milioane de români s-au declarat creștini-ortodocși, 0,86 milioane au declarat că sunt romano-catolic, 0,6 milioane – reformați, 0,3 milioane – penticostali și aproape 400.000 au susținut că sunt atei.
Problema cea mai delicată la acest referendum e că din cei peste 16 milioane de creștini-ortodocși, peste 12 milioane s-au pierdut în ceață, boicotând complet aiurea referendumul.
Tot invocăm propaganda și mobilizarea exemplară a comunității LGBT și a sponsorillor lor din Occident. Dar, mai degrabă, ar trebui să ne recunoaștem propria neputință și înțelegerea foarte aproximativă a învățăturii ortodoxe. Peste 12 milioane de români au dovedit că sunt mai dispuși să plece urechea la tot felul de aberații decât să urmeze învățătura Mântuitorului și să meargă pe calea recomandată de marii duhovnici ai acestui Neam.
Evident că nu sunt eu acela în măsură să judec opțiunile a milioane de români. Dar puțin, măcar puțin, tot îmi îngădui să mă mir și să mă întreb dacă nu cumva pentru prea mulți credincioși Ortodoxia nu e decât o chestie pe care ți-o pui la butonieră și ieși cu ea în lume de sărbători. Pentru că dă bine! Dar nimic mai mult!

Lasă un comentariu