Ce mi-e Dragnea, ce mi-e Firea!


Nu știu ce credeți dumneavoastră, dar eu nu văd chiar așa de mari deosebiri între domnul Liviu Dragnea și doamna Gabriela Firea.
Până de curând, au fost aliați și au mâncat o pâine albă împreună. După 10 august, însă, cei doi au luat-o pe drumuri diferite. Interesul doamnei Gabriela Firea este să-și mențină intactă cota ridicată de popularitate, dând vina pe domnul Dragnea pentru represiunea jandarmilor împotriva protestatarilor din Piața Victoriei. Asta mai ales după ce s-a aflat că prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a contrasemnat ordinul de intervenție al jandarmilor mult după ce Piața Victoriei fusese golită. Sămânța scandalului a ieșit la suprafață tocmai pentru că doamna Cliseru este o apropiată a primarului general, cu care a lucrat câțiva ani. Și doamna Firea digeră greu faptul că doamna Cliseru este, în povestea asta, măcar penibilă, dacă nu și responsabilă penal pentru că a semnat un ordin post-evenimente, la cererea jandarmilor, pentru ca aceștia să dea o aparență de legalitate intervenției lor brutale. Fiindcă doamna Cliseru, dacă avea un dram de conștiință, putea, pur și simplu, să refuze să semneze ordinul. Din moment ce l-a semnat, este complice la violențele jandarmilor.
Chiar nu se miră nimeni că doamna Firea vrea să-și acopere incompetența și evidenta incapacitate de a administra un mega oraș de talia Bucureștiului dând vina pe domnul Dragnea?
Liderul PSD nu este un sfânt. Dar asta nu de zilele trecute. Ci de mulți ani. Iar doamna Gabriela Firea i-a fost aproape, a făcut parte din conducerea partidului și a candidat la Primăria Capitalei din partea PSD. E greu de înțeles cum de nu a sesizat mai din timp cât rău face domnul Dragnea țării și partidului. Explicația e simplă: interesul poartă fesul.
Dintr-un partid mai poți să și pleci. Mai ales atunci când nu te mai regăsești în orientarea acestuia sau când te consideri incompatibil cu conducerea formațiunii. Dar în cazul doamnei Firea nu am auzit de o asemenea variantă. Oare de ce?

Lasă un comentariu