Trăznaia anului: Neputând s-o lichideze pe Firea, Dragnea vrea să desființeze Bucureștiul!


Ca jurnalist care urmăresc de mulți ani actualitatea politică, mi-a fost dat să aud multe trăznăi. Cele mai tari sunt cele din campania electorală. Dornici de a obține voturi, politicienii fac și spun orice pentru a amăgi electoratul.
Între timp, noțiunea de campanie electorală, în sensul strict al legii, s-a demodat. Oamenii politici români nu fac economie de epitete la adresa adversarilor indiferent în ce perioadă ne aflăm.
Acestea fiind zise, recunosc că, după domnul Victor Ponta, zis Pinocchio, cel mai mare mincinos mi s-a părut domnul Dragnea. Statul paralel, justiția care face dreptate cu SRI-ul la braț, creșterile nemaipomenite de pensii și de salarii, loviturile de stat date de domnul Iohannis, condamnările care nu se bazează pe fapte, protestatarii plătiți de Soros și de multinaționale, comploturile care vor să-l lichideze, toate acestea și multe altele fac parte din arsenalul cu care domnul Dragnea ne-a obișnuit în ultimii ani. Aproape că am devenit imuni la atacurile lansate de domnul Dragnea la adresa adversarilor politici.
Dar iată că în seara asta domnul Dragnea a fost întrecut. Plus că e vorba de o așa-zisă dezvăluire din interior. Din interiorul PSD, unde se dă tare la gioale.
Doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a zis, într-o emisiune la România TV, câteva chestii pe care nici măcar Opoziția nu a reușit să le scoată la înaintare. Doamna Firea știe că liderul PSD ar lichida-o fizic dacă ar putea. Iar dacă tot nu poate, planul acestuia ar fi de a desființa Bucureștiul. Cum anume? Printr-o Ordonanță de Urgență. „Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, că îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să îmi facă, încât le-a spus că va pregăti un OUG, prin care cele şase sectoare vor deveni oraşe. Este anticonstituţional, iar Constituţia nu se modifică prin OUG.”
Dar tot doamna Firea ne liniștește. Nu se va întâmpla nenorocirea asta pentru că „nici premierul, nici noul secretar general al Guvernului nu vor fi de acord cu OUG care să modifice Constituţia, Legea administraţiei publice locale, legea care defineşte împărţirea şi distribuţia administrativ-teritorială şi cel puţin 10 legi organice”.
Așa că, dacă luăm în serios ce a spus doamna Firea, domnul Dragnea, neputând s-o omoare, este gata să dea o ordonanță neconstituțională prin care să desființeze Bucureștiul și să împartă Capitala în șase orașe mai mici, care să corespundă celor șase sectoare.
Sigur că domnul Dragnea nu este din cale afară de inteligent, dar parcă nici așa de prost cum îl descrie doamna Firea nu este.
Eu zic că dacă ar fi să facem un clasament al gogomăniilor comise de politicienii românii, doamna Firea s-ar clasa în funtea topului, cu ciudățeniile rostite în această seară.

Lasă un comentariu