Aproape jumătate dintre profesori sunt mai înapoiați decât elevii!


Am scris în mai multe rânduri despre starea Învățământului românesc. Dar am văzut alte lucruri. În niciun caz nu am intuit ce aveam să descopăr citind rezultatele unui studiu realizat de cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.
Patru cercetători de la Universitatea menționată au intervievat 1.427 de profesori din România, care au avut posibilitatea să-și spună părerea pe câteva teme de actualitate.
Concluziile la care au ajuns sunt halucinante: 45% dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial, 40% dintre ei se declară pentru pedeapsa cu moartea și tot 40% sunt de părere că homosexualitatea nu poate fi acceptată.
Dar asta nu e tot: unul din trei dascăli nu vrea să fie vecin cu persoane de etnie romă, nu vrea să aibă de a face cu membri ai comunității LGBT sau cu cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriţi. Totodată, peste 50% dintre respondenții din rândul profesorilor îi resping pe cei care consumă droguri sau sunt depedenți de alcool. În fine studiul mai relevă faptul că 31,6% dintre profesori cred că uneori părinţii sunt îndreptăţiţi să-şi bată copiii.
Să recapitulăm: aproape jumătate dintre profesori au nostalgia dictaturii comuniste, când puteau să taie și să spânzure la clasă, dar și când puteau să predea o Istorie și o Literatură masacrate de cenzură.
Patru din zece profesori sunt favorabili reintroducerii pedepsei cu moartea, dovedind un dispreț total față de apartenența țării noastre la Uniunea Europeană, zonă unde execuțiile au fost interzise.
Și, în sfârșit, patru din zece cadre didactice nu acceptă homosexualitatea, unul din trei nu vrea să aibă de-a face cu romii sau cu membrii comunității LGBT și tot unul din trei e de acord că bătaia este, uneori, ruptă din rai.
Păi ce învățământ să avem noi cu atât de mulți profesori extremiști, rasiști și nostalgici ai comunismului ceaușist? Nu punem la îndoială dreptul fiecărui om de a avea opinii proprii, dar aici e vorba de indivizi care se ocupă de formarea și de viitorul copiilor. Și ne mai mirăm atunci când elevii au o atitudine de respingere față de unii profesori. Știu ei foarte bine de ce!

Lasă un comentariu