Cu ce glume ieftine îi amețește Dragnea pe pesediști


Domnul Liviu Dragnea a participat, azi, la o ședință cu activiștii PSD din județul Ialomița. O ocazie perfectă pentru a le demonstra subordonaților cine e jupânul.
Domnul Dragnea a afirmat că agenții SRI stăteau pe culoarele DNA, Parchetului General și Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe baza protocoalelor secrete pe care le semnaseră cu aceste instituții, și făceau ordine prin dosare. Parcă-i văd pe procurori și judecători cum tremurau de frica sereiștilor, care le dictau ce trebuie să facă. Și uite așa, prin aceste abuzuri, o grămadă de politicieni cinstiți și dedicați patriei au ajuns să fie condamnați și unii, vai nouă, au înfundat chiar și pușcăria. Pentru că, sugerează domnul Dragnea, dezastrul și furturile din această țară nu sunt opera politicienilor. Ci a cadrelor SRI, care s-au dedat la tot felul de operațiuni murdare.
Până aici ce zice domnul Dragnea nu e chiar de speriat. Dar să vedeți de aici încolo. Liderul PSD invocă sondajele de opinie, alea nemăsluite, care susțin că 60 la sută dintre români, cutremurați de dezvăluirile de la Antena 3 și România TV, sunt convinși că și lor li se poate întâmpla să fie condamnați nevinovați.
Dar de ce să invocăm noi doar sondajele care ne convin? De ce, de exemplu, să nu invocăm și rezultatul ultimelor alegeri parlamentare? Când exact 60 la sută dintre românii cu drept de vot le-au întors spatele tuturor politicienilor. Iar pesediștii au fost votați de 18 la sută dintre români. Dar asta nu i-a împiedicat de atunci încoace să vorbească de magnifica lor victorie și de legitimitatea pe care au căpătat-o pentru a face ce vor mușchii lor în țara asta.
Iar vreo 80 la sută dintre români consideră că țara condusă de pesediști se îndreaptă într-o direcție greșită. Și nu cred că oamenii au ajuns la această concluzie gândindu-se la ce mari abuzuri s-au făcut în justiție prin condamnarea domnului Liviu Dragnea.
Bine, dar cum în mintea domnului Dragnea, chiriașul de la Cotroceni nu e șeful statului, potrivit unei alte perle rostite, azi, de liderul PSD, la Slobozia, nimic din ce auzim de la el nu se încadrează în ceva cât de cât normal.
Iar dacă vreți să știți de ce domnul Iohannis nu e șeful statului, aflați, de la domnul Dragnea, că vina principală a președintelui României este că a îndrăznit să critice bugetul, care, de altfel, este perfect și nu e nimic de modificat la el.

Lasă un comentariu