Este PNL o alternativă la PSD sau e aceeași Mărie cu altă pălărie?


Noi criticăm, de regulă, guvernanții, dintr-un motiv foarte simplu. Ei sunt responsabili de deciziile care se iau, de politicile economice și sociale, de nivelul general de trai, de principalele direcții de acțiune în domenii precum Educația și Sănătatea. Ni se pare absolut firesc ca liderii coaliției PSD – ALDE să fie mai tot timpul în vizorul presei.
Dar asta nu înseamnă că nu observăm, din păcate, și o anumită moliciune a Opoziției, un stil de a dormi în tranșee și a de a protesta cu jumătate de voce. De fapt, liberalii, că despre ei e vorba, nu sunt chiar așa de nemulțumiți de unele inițiative ale PSD-ALDE în domeniul Justiției, de exemplu. Asta dintr-un motiv foarte simplu: printre cei a căror existență s-a intersectat în ultimii cu procurorii DNA au fost și destui liberali, unii ajungând chiar să fie și condamnați. Iar atunci când e vorba de privilegii pentru aleșii locali, liberalii sunt pe locul al doilea pe țară, după social-democrați.
O altă dramă a Opoziției este că nu știe să spună decât NU. Tot ce fac domnii Dragnea și Tăriceanu este rău și trebuie interpretat cu o anumită cheie. În afară, însă, de nucleul dur al militanților PNL, trebuie spus răspicat că oamenii nu se hrănesc numai cu NU. Trebuie să le propui și alternative la utopiile pesediste. Iar aceste alternative trebuie să fie convingătoare și clare pntru un număr mare de români. Deocamdată, nu se întâmplă așa.
Nu e suficient să spui că guvernanții greșesc și să declari public că susții candidatura domnului Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din decembrie 1919. Asta și pentru că domnul Iohannis și-a dovedit cu vârf și îndesat limitele în cei aproape patru ani de mandat. Ce le oferi pensionarilor, care reprezintă categoria cea mai disciplinată de votanți? Care este alternativa liberală la creșterile de salarii fără nicio noimă din sectorul bugetar? Ce ai de gând cu pensiile nesimțite, într-o țară unde pensia medie este sub 250 de euro? Cum vrei să acționezi pentru a încetini plecarea forței de muncă active din țară? Sunt o mulțime de întrebări la care așteptăm răspuns de la liberali. Și asta o spune unul care nu a votat niciodată PSD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s