Încă un protest DEGEABA. De această dată, în fața Parlamentului


Soarta moțiunii de cenzură e pecetluită din start.
UDMR a decis în această dimineață să nu voteze moțiunea. Aleșii Uniunii vor participa la dezbateri și apoi vor părăsi sala plenului.
Anunțul a fost făcut chiar de Kelemen Hunor, care a negociat la sânge în ultimele zile cu ambele tabere. Până la urmă, UDMR rămâne solidară cu doamna Dăncilă și domnul Dragnea, pe principiul „nu da vrabia din mână pentru cioara de pe gard”.
Pe de altă parte, domnul Ludovic Orban este un personaj aproape la fel de antipatic ca domnul Liviu Dragnea. Nu are priză la oameni, nu știe altceva decât NU, nu a calculat bine momentul depunerii moțiunii de cenzură, nu a negociat cu forțele din Opoziție și, așa cum vă veți convinge în curând, nu a reușit să mobilizeze forțe importante în stradă.
Mitingul antiguvernamental de azi, din parcul Izvor, va fi un eșec din mai multe motive. Suntem în mijlocul unei zile de lucru, într-o țară cu economie privată în care puțini patroni își permit să fie generoși cu timpul angajaților. Plus că este ușor de observat că protestul de azi nu are nicio miză și nicio finalitate. El ar fi avut un rost dacă existau oarece șanse ca moțiunea să treacă.
Și mai avem o problemă: vremea nefavorabilă. După ora 13 există o probabilitate ridicată de furtuni cu fulgere și descărcări electrice la București. Și această prognoză nu a fost inventată în studiourile posturilor de televiziune obediente Puterii, ci aparține unui site meteo foarte respectat și deloc românesc, pe numele său weather.com. Nu spun că nu se poate protesta pe ploaie. Ci doar că și acesta e un element care va fi luat în seamă, atunci când unii sau alții vor decide să meargă sau nu la protestul din fața Parlamentului.
În aceste condiții, militanții PSD, care stau tot timpul cu arma la picior, ar putea nici să nu se mai deranjeze, fiindcă jandarmii se vor descurca fără probleme în condițiile date.

Lasă un comentariu