Chiar și Iohannis are dreptul să fie penibil


Președintele Klaus Iohannis s-a decis să participe la toate ședințele de Guvern.
Cred că admiratorilor domniei sale le-a plăcut când au auzit asta. Dacă a zis președintele așa ceva, e clar că se va ține de cuvânt. Doar e neamț.
E neamț, ce-i drept. Dar nu e Angela Merkel, ci Klaus Iohannis. Așa că după ce a fost umilit la prima ședință a cabinetului Dăncilă la care s-a dus, a luat eroica hotărâre de a-și petrece sfârșitul de săptămână cu soția, la Sibiu. E mai plăcut și nici nu are cine să-l contreze.
Așa că vineri seara, băieții deștepți de la PSD au putut să adopte în voie Ordonanța de Urgență care poate crea mari probleme mediului de afaceri. Nu ar fi exclus ca unii investitori străini să se retragă de pe piața românească, în condițiile în care aceasta devine neprietenoasă. Și nu oricum, ci prin măsuri impuse de Guvern.
Dar domnul Iohannis anunțase că merge la Palatul Victoria pentru a împiedica adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea. Povestea asta cu amnistia și grațierea a fost o pistă falsă pe care a fost dus domnul Iohannis și întreaga Opoziție,
Pentru că situația juridică a boierilor, adică a celor condamnați în apel de completuri de cinci judecători, a fost rezolvată de Curtea Constituțională. Acolo unde PSD deține controlul, cu șase judecători din nouă care sunt dispuși oricând să facă jocurile Puterii.
Ei sunt eliberați din închisori pe bandă rulantă. Deocamdată, e vorba de o suspendare a pedepselor. Dar, în curând, acestea vor fi anulate pe motiv că sentințele au fost pronunțate de complete constituite ilegal. Procesele se vor relua de la zero. Iar dacă aceeași CCR va mai hotărî și că probele obținute cu ajutorul tehnic al SRI nu pot fi luate în considerare, băieții s-au scos de tot din rahat și chiar nu mai au nevoie de amnistie și grațiere.
Că nu degeaba spunea domnul Dragnea la ultimul Comitet Executiv Național al PSD că, dacă se va găsi o altă metodă de a se face dreptate, el nu are nimic împotrivă să se renunțe la amnistie și grațiere. Iată că s-a găsit. Și încă foarte repede.

Lasă un comentariu