Tudorel Toader, invidios pe popularitatea unor înalți demnitari precum Dăncilă, Daea și Fifor


Domnul Tudorel Toader are o idee trăznită. Domnia-sa nu vrea să rămână mai prejos ca nume ilustre (prin gafele lor) din actualul Guvern. Vrea, omul, să se mai vorbească și despre el, nu numai despre doamna Dăncilă și domnii Daea și Fifor. Din moment ce colegii săi de muncă pot să debiteze pe bandă rulantă orice enormități, fără să li se clintească un fir de păr din cap, de ce nu ar încerca și el să intre în grațiile Tătucului, cu o Ordonanță de Urgență cu dedicație.
Zis și făcut. Ministrul Justiției a anunțat, aseară, la un post de televiziune arondat coaliției guvernamentale, că se va adopta în curând o Ordonanță de Urgență pentru revizuirea sentințelor date pe protocoale sau interceptări ilegale.
„Ordonanța va dispune posibilitatea oricărui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunțată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite și trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curții Constituționale fac această definiție, această clasificare (- a ceea ce înseamnă interceptări nelegale – n.r.). Interceptări făcute de SRI și folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legătură cu securitatea, siguranța națională și folosite în fapte de drept comun”, a declarat domnul Tudorel Toader, la Antena 3. Dar…
Instanţele au exclus mandatele de supraveghere tehnică puse în executare cu SRI din martie 2016, aplicând decizia Curții Constituționale.
Protocoalele încheiate de SRI cu diverse instituții sunt perfect legale, atâta timp cât nu sunt denunțate ca ilegale de instanțe.
Iar deciziile Curții Constituționale nu sunt retroactive.
Mai pe înțelesul tuturor, interceptările utilizate în diverse dosare, realizate cu sprijinul tehnic al SRI, nu au cum să fie ilegale. De altfel, autenticitatea probelor dintr-un dosar poate fi contestată la judecător de orice inculpat. Dacă judecătorul constată că ele au fost obținute prin încălcarea legii, acestea sunt înlăturate din dosar. Cât despre protocoalele încheiate de SRI cu organele de anchetă penală, acestea aveau rolul de a stabili cadrul tehnic necesar de colaborare.
Ce ar putea să facă un judecător care ar avea la îndemână Ordonanța propusă de domnul Toader? Absolut nimic!

Lasă un comentariu