Traian Băsescu, cel care le știe pe toate


Domnul Traian Băsescu nu are nicio îndoială că moțiunea de cenzură, depusă ieri la Parlament, nu are nicio șansă să doboare Guvernul Dăncilă.
”Am văzut liderii opoziţiei, Orban, Barna şi Tomac la televizor. Erau ţanţoşi şi plini de importanţă pentru că au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Săracii, se fac a fi opozanţi. Realitatea tristă este că, dacă Orban şi Barna nu sunt într-un blat cu PSD-ul, atunci sunt proşti (politicieni?) de-a binelea mai ales atunci când evaluează şansele de reuşită ale moţiunii.”
Pentru cei mai puțini știutori într-ale politicii, domnul Dan Barna este președintele USR, iar domnul Eugen Tomac se află în fruntea PMP. Domnul Băsescu, la rândul lui, este președintele de onoare al PMP.
Fostul șef al statului crede că altfel ar fi stat lucrurile dacă moțiunea de cenzură ar fi fost depusă în septembrie, ”atunci când autorităţile intrau în curţile oamenilor şi le luau porcii, atunci când evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei erau încă proaspete, atunci când ALDE se distanţa de PSD pentru că lui Tăriceanu i se umflase capul şi în oportunismul lui proverbial credea că numai Dragnea este penal şi el nu, atunci când UDMR nu-şi rezolvase problema predării Limbii Române în şcolile de Limbă Maghiară de către profesori calificaţi pentru predarea Limbii Române şi ameninţau cu ruperea protocolului, atunci când Bădălău îi trimitea scrisori deschise lui Dragnea, Gabriela Firea cerea demisia lui Carmen Dan iar puciştii se aliniau în spatele lui Stănescu”.
Ceea ce scrie domnul Băsescu pare impecabil ca logică. Dar doar pare. Moțiunea ar fi avut atunci tot atâtea șanse ca și acum. Una sunt războaiele interne din PSD și alta e soarta unui vot, mai ales atunci când nu știi ce se va întâmpla după. Văd că domnul Băsescu nu e preocupat deloc de lipsa unui program alternativ și a unui guvern din umbră. De alegeri anticipate nici nu poate fi vorba în sistemul politic din România. Pentru că oarlamentarii nu ar renunța pentru nimic în lume la privilegii ca să meargă în alegeri.
Iar UDMR ar vota moțiunea numai dacă ar ști că noii guvernanți îi vor oferi mai multe decât a primit de la PSD – ALDE. Ceea ce e cu neputință,
Liderii Opoziției nu sunt ȚANȚOȘI, cum îi caracterizează domnul Băsescu, pentru că vorbesc de reușita moțiunii. Doar n-o să admită că au depus o moțiune ca să se afle în treabă. Sunt obligați, ca politicieni, să creadă în reușita ei și s-o susțină prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție. Că nici ei nu sunt, de fapt, interesați să treacă e o altă poveste.

Lasă un comentariu