Protestatarii din Piața Universității, mai puțini decât petrecăreții de la nunta Liei Olguța Vasilescu


Oricât am înflori realitatea, la protestul din această seară, din Piața Universității, au participat doar câteva sute de persoane.
 
Mai puțini, oricum, decât aceia care mănâncă și dănțuiesc și acum la petrecerea de nuntă a cuplului Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda. Ca niște buni creștini în postul Paștelui. Meniul ales este unul tradiţional oltenesc, cu friptură, sarmale şi peşte. Judecați dumneavoastră singuri cât se potrivește el în această perioadă.
Mai întâi de toate, nu dorim să se înțeleagă cu protestele care au ca principală temă Justiția nu sunt justificate. Și dacă ar fi doar doi-trei protestatari, ei au dreptul, într-o democrație, să-și exprime opiniile și să fie protejați de jandarmi.
Dar aici e vorba de altceva. Numărul mic de participanți la protestul din această seară spune câte ceva despre deznodământul pe care-l va avea referendumul propus de președintele Klaus Iohannis. Nu știm întrebarea. Dar știm că românii nu sunt prea interesați de tema independenței Justiției. Sigur că e trist să observăm asta. Dar nici nu are rost să ne îmbătăm cu apă rece.
Românii sunt preocupați de salarii, pensii, locuri de muncă și evoluția prețurilor. PSD a știut să ofere câte ceva pe bune și o grămadă de iluzii. Dar partidele de Opoziție nu au reușit să contracareze programul economic și social al social-democraților. Fapt pentru care mulți români sunt fie seduși încă de promisiunile PSD, fie nu văd o alternativă credibilă.
Dacă ne închipuim că sute de mii de români vor ieși în stradă în cazul în care, de exemplu, doamna Laura Codruța Kovesi va fi arestată, înseamnă că trăim pe altă lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s