Problema a fost rezolvată fără amnistie și grațiere!


Haideți să înțelegem cu toții de ce nu mai este nevoie de amnistie și grațiere.
Prin decizia Curţii Constituţionale nr. 685/2018, care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, completurile de cinci judecători de la instanţa supremă au trebuit trase la sorți.
Cu consecința că toate sentințele date de aceste completuri din 2014 încoace pot fi contestate și, cel mai probabil, vor fi anulate. Acolo unde există condamnări definitive în apel, procesele vor fi reluate. Numai dacă faptele nu s-au prescris.
Asta pe de o parte. Dacă judecătorii CCR vor decide că probele culese în diverse dosare, la solicitarea DNA, de agenții SRI, singurii care dispuneau de tehnica necesară, sunt ilegale, acesta va fi iarăși un motiv de revizuire a sentințelor. Aproape sigur se va întâmpla așa, pentru că PSD dispune de o majoritate de șase la trei la Curtea Constituțională.
Așa că, în scurt timp, toți politicienii condamnați pentru fapte de corupție nu numai că vor fi liberi, dar și cu un cazier curat, tocmai buni pentru a rămâne la butoane.
Procesele celebre, care au durat luni și chiar ani, numai abuzive nu se poate spune că au fost. Inculpații au beneficiat de cei mai buni avocați. Au avut posibilitatea să conteste unul sau mai mulți judecători. Au avut ocazia să susțină că interceptările au fost făcute ilegal, sau că au fost prezentate trunchiat.
Condamnați pe fond și în apel pentru fapte greu de contestat, politicienii au dezlănțuit un adevărat război împotriva Justiției independente, inventând celebra teorie a STATULUI PARALEL cu ajutorul unor jurnaliști arondați și a unor posturi de televiziune obediente.
Deocamdată, oricât ne-am preface că nu e așa. au câștigat. Asta și pentru că românii nu sunt dispuși să iasă masiv în stradă pentru probleme etice sau de natură morală. Exagerând puțin, putem spune așa: corupția face parte din fibra noastră națională.
Nu m-ar mira ca, dacă s-ar face un sondaj, majoritatea românilor să susțină că doamnei Elena Udrea i s-a făcut dreptate și-și va putea crește în sfârșit liniștită copilul, după atâta suferință îndurată pe nedrept.

Lasă un comentariu