PICĂTURA DE OTRAVĂ: Monica Macovei trage o flegmă groasă în direcţia Bisericii


Ca să fiu sincer cu dumneavoastră, până ieri, dacă mă întreba cineva cu cine voi vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie, dacă votul ar fi obligatoriu, aş fi răspuns MONICA MACOVEI. Ştiu că are mulţi adversari, dar o anumită intransigenţă şi vehemenţa ei atunci când venea vorba de lupta împotriva corupţiei mi se păreau destul de convingătoare, în comparaţie cu ceilalţi candidaţi.
Dar am uitat cu totul că Monica Macovei nu este numai un aşa-zis candidat independent la alegerile prezidenţiale, ci şi europarlamentar. La al doilea mandat. Obţinut cu susţinerea unui partid care acum mai mult o încurcă. Dar nu despre asta este vorba.
Monica Macovei s-a întâlnit la Timişoara, vineri, cu mai mulţi oameni de cultură. Şi tocmai într-o astfel de împrejurare, şi-a dat arama pe faţă. Trăgând o adevărată flegmă în direcţia bisericii. Se vede treaba că Parlamentul European nu a prea priit gândirii doamnei Macovei. Ea a propus, nici mai mult, nici mai puţin, decât ca religia să fie scoasă din şcoli şi înlocuită cu istoria religiilor. De exemplu, într-o ţară unde creştinii ortodocşi sunt aproape de 90 la sută, copiilor le-ar fi mai de folos dacă ar învăţa câte ceva despre islamism sau confucianism. Poate, astfel, unii chiar ar lua-o razna, crezând în tot felul de bazaconii şi îndepărtându-se de credinţa strămoşească. Treaba stă invers decât crede Monica Macovei. Poţi studia şi alte religii, inclusiv istoria lor, numai după ce ai priceput bine de tot Ortodoxia. Altfel, ai fi complet buimac şi nu ai mai înţelege nimic. Eventual, s-ar putea introduce studiul istoriei religiilor după câţiva ani de şcoală şi după ce elevii s-au deprins cu bazele învăţăturii ortodoxe. Sigur, asta e valabil pentru cei care sunt ortodocşi. Pentru atei sau pentru cei cu alte convingeri religioase, trebuie să se găsească alternative corecte.
Doamna Macovei este indignată şi de faptul că guvernanţii alocă bani pentru biserici. Cum să dai bani pentru biserici şi să nu dai pentru cultură, se întreabă, cu o indignare proletară, Monica Macovei. Sau pentru căminele de bătrâni. Sigur că de aici se înţelege că biserica înseamnă orice altceva decât cultură sau că preoţii şi comunităţile de credincioşi nu au nicio legătură cu îngrijirea bătrânilor şi a persoanelor defavorizate social.
Chiar stau să mă întreb, după o astfel de ieşire a doamnei Macovei, dacă nu ar fi mai nimerit să-i întrebăm pe candidaţi cum se poziţionează ei faţă de învăţătura Bisericii, mai degrabă decât să tot căutăm ofiţerul acoperit al serviciile secrete. Cred că ne-ar ajuta mult mai mult să alegem în cunoştinţă de cauză la 2 noiembrie.
 

Lasă un comentariu