Vampiriţa Scorpian: L-am gonit şi la revedere, eu sunt iarăşi fată mare!

O hală mare şi rece. Aici a funcţionat câteva decenii o fabrică de prestigiu, cu mii de salariaţi. Era, în acea vreme, locul meu de muncă. Vampiriţa şi-a anunţat sosirea în această dimineaţă de ianuarie a anului 2013. Ninsoare blândă. Când coboară din maşină, prima surpriză. Vampiriţa era însoţită de două gorile de aproape doi metri înălţime.
Nici nu se dă bine jos de la volan, că se răsteşte la mine: „Hai, pune mâna, doar nu vrei să-ţi care domnii avocaţi bagajele!”
Nu strică să faci gălăgie din prima. Aşa închizi mai uşor gura inamicului.
Intrăm în hală şi ajungem într-un loc mai ferit. Avocaţii ne propun să rămânem singuri pentru câteva minute.
Vampiriţa, cu spume la gură: „Nu mă atinge! Aş vrea să uit că te-am cunoscut vreodată. Nu citesc blogul tău! Uite ce ţi-am adus!”
Poţi să te pui cu o nebună? I-am spus că o să-i fie greu să mă uite. Asta ar însemna să arunce la gunoi şase ani din viaţa ei.
Mi-a adus tot felul de acte puse într-o mapă de la o firmă de pompe funebre. Nu am observat imediat chestia asta, dar şi când am observat nu a făcut decât să mă ambiţioneze. Haine, tablouri, albume de fotografii, tacâmuri, o lume întreagă. Orice urmă a mea din casa ei trebuia să dispară.

frunza
Ca apoi să poată spune, cum a şi făcut-o: „Nu ai nicio dovadă că ai fost în casa asta! Eşti un nimeni care nu are nici măcar identitate.”
Se întorc uriaşii. Numai unul vorbea. Celălalt nu a scos un cuvânt. Cică ar fi bine să ne vedem de treabă fiecare şi să o las în pace pe doamna Scorpian. Dacă ea nu mai vrea… Dar de unde ştia el povestea noastră ca să se bage în ciorbă? I-am răspuns că nu am nevoie de sfaturi şi că nu au ce să-mi facă. Omul avea, însă, mandat să mă intimideze. Mai rău m-a înfuriat. Mi-am promis, în gând, că nu voi renunţa niciodată se le spun oamenilor ce creatură este Vampiriţa Scorpian. Şi până acum m-am ţinut de cuvânt.
Până la urmă şi-au făcut numărul şi au plecat. Sfătuită de avocaţi, Vampiriţa a tras la un moment dat pe dreapta şi mi-a scris acel mesaj pe care l-am mai pomenit în acest serial: „Îţi cer iertare pentru că te-am dat afară pe baza părerilor mele greşite”. Recunoştea, în sfârşit, că m-a dat afară! Şi nu oricum, ci pe baza unor păreri greşite! Ce mai conta acum, şi-o fi zis ea. L-am gonit şi la revedere, eu sunt iarăşi fată mare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s