VAMPIRIŢA – POVESTEA UNUI NUME

Sigur că mulţi dintre dumneavoastră citesc toate aceste însemnări despre Vampiriţa şi ale ei isprăvi ca pe o ficţiune. Unii, care ştiu despre ce este vorba, ajung uşor la numele personajelor, chiar dacă aici apar nume ficţionalizate. Aceasta a fost alegerea Vampiriţei. Ea m-a cărat prin tot felul de locuri şi mi-a impus, printr-un document scris şi semnat, cu oarecare valoare juridică, să nu-i mai scriu numele. Nici numele ei, nici pe acela al copilului ei şi al părinţilor, nici numele prietenilor al căror avocat înfocat a ajuns. Să nu pomenesc nici strada pe care stă, nici locul de muncă, nici adresa de email, nici numărul de telefon, nici locurile pe unde ne plimbam. Numai că, vedeţi dumneavoastră, nimicurile astea mai mult mă inspiră decât să mă inhibe.
Întotdeauna mi-a plăcut să găsesc nume la tot felul de obiecte şi animăluţe. De data aceasta, împrejurările m-au obligat să fac treaba asta cu oameni. Cu oameni şi neoameni, pentru că e dificil să o încadrez pe Vampiriţa în prima categorie. Se pare că am fost destul de inspirat. Sute de prieteni ai acestui blog au citit aceste însemnări şi aproape că există un orizont de aşteptare, cititorii sperând să găsească noi şi noi relatări. Sigur că o să le satisfac curiozitatea. Dar asta se va întâmpla printre picături, fiindcă mai sunt şi alte teme importante, iar Vampiriţa este un proiect încremenit în trecut, care poate să mai aştepte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De ce ţin eu să tot zgândăresc focul, în loc să încerc să uit şi să privesc înainte? Simplu: încercând să explic ce s-a întâmplat şi descriind o scorpie, mă liniştesc puţin şi caut să vă ajut să nu greşiţi în halul în care am greşit eu. Iar în al doilea rând, e vorba de o lume pe care Vampiriţa a creat-o împreună cu mine şi pe care şi-a însuşit-o numai pentru ea, după ce m-a gonit ca pe un golan. Ceea ce eu nu m-am priceput să fiu niciodată, din păcate sau din nefericire. Ăsta e un furt care nu merită să fie lăsat nepedepsit.
Nu voi fi întotdeauna la fel de încifrat. La momentul oportun vă voi spune cine este Vampiriţa, dar şi care sunt identităţile reale ale celorlalte personaje. Dar, vă repet, cei care ne cunosc ştiu foarte clar despre cine este vorba, iar cei care nu ne cunosc, aproape sigur nu sunt interesaţi de cine suntem cu adevărat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s