VAMPIRIŢA, O VIAŢĂ RĂVĂŞITĂ DE URĂ

Ar fi util, cred, ca oamenii să vadă mai în amănunt cum stai tu cu caracterul, Vampiriţo. Şi aşa cum i-am învăţat pe cititorii noştri, să trecem la fapte, căci ele te descriu cel mai bine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Mai ţii minte cam în ce cuvinte o descriai tu pe doamna Butoi, prietena ta din copilărie şi cea cu care mi-ai cărat hainele în parc, în plină iarnă? Sunt sigur că buna ta prietenă habar nu are ce era la gura ta când, cică, erai supărată şi o cotonogeai prin cuvinte „alese”.
– Mai ţii minte cum vorbeai despre domnişoara Butoi, atunci când te enervai că nu te ascultă şi procedează de capul ei?
– Îţi mai aduci aminte cum îţi înjurai părinţii şi cum puteai să te inflamezi, de exemplu, numai pentru că i-au dat copilului mâncarea prea caldă sau au îndrăznit să-i facă vreo observaţie?
– Îţi aminteşti cum te purtai cu băiatul tău, cât de urât puteai să-i vorbeşti, cum îl loveai şi cum îl făceai în toate felurile?
– Mai ţii minte cum vorbeai de foştii tăi soţi? Niciunul nu se ridicase la înălţimea ta, niciunul nu te-a înţeles.
– Îţi mai aduci aminte cum îi puneai la punct pe colegii tăi din învăţământ? Cum descriai tu hoţiile şi aranjamentele făcute de ei, în timp ce tu erai întruchiparea cinstei şi a onoarei?

Şi aceasta este o listă foarte mică, fiind cuprinşi aici doar o parte din cei care, în diferite perioade, au stat în calea fericirii tale.
Dar cum nimic nu se poate dovedi, deoarece nu există înregistrări ale discuţiilor tale cu diverse persoane, rămâne cu tu să spui în continuare că eu sunt un individ abject, care minte aşa cum respiră, şi care face totul numai pentru a se răzbuna. Singura problemă este aceea că tu ştii că eu spun adevărul şi numai adevărul. Iar cei care ne citesc şi ne cunosc pe amândoi, nu au decât să aleagă singuri. Sunt eu în stare să mint într-un asemenea hal? Sau tu eşti o prefăcută de doi lei, care nu pune niciun preţ pe oameni şi e capabilă să-şi bată joc de oricine îi iese în cale?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s