Vampiriţa, Goedin, Sclerozel şi Sclerozica au alungat Monstrul (ficţiune literară)

Am fost o belea pentru voi toţi. Pe tine, Vampiriţo, te înjuram pe toate potecile. Ţi-or fi zis vecinii, între timp, ce era la gura mea când tu nu erai de faţă, iar ei erau. Din belea, curviştină, agramată, prefăcută, leneşă şi întreţinută nu te scoteam. Pe bună dreptate te-ai săturat şi m-ai gonit. Ce să faci tu cu un tip care veşnic se pişa împotriva vântului? Beam de rupeam, cheltuiam banii prin restaurante, nu dădeam pe acasă cu zilele, te ţineam numai în urlete şi scandaluri, nu te ajutam cu nimic în gospodărie. La biserică nu mergeam cu anii, iar când auzeam de icoane îmi venea instantaneu să înjur. Nu împărtăşeam pasiunea ta pentru sex şi te cam ocoleam, cu cele mai tembele pretexte. O ţineam numai în fripturi, deşi aveam un salariu de rahat. Fumam pe ascuns şi numai ţigări scumpe. Tu, Vampiriţo, ai făcut ceea ce era firesc. M-ai alungat pentru că ai şi tu o  vârstă şi nu mai ai vreme de aşteptat. Te aleargă bărbaţii pe stradă de reuşită ce eşti şi se merita să te împiedici de un ciot ca mine? Vampiriţele clasice sugeau sângele inamicilor. Cele moderne, printre care te numeri şi tu, sunt căpiate să sugă şi să înghită altceva, mai gustos şi mai hrănitor.

monster
Goedin, fiul tău, a suferit şi el destul de pe urma mea. Nu l-am ajutat niciodată la lecţii, sau dacă îl ajutam o făceam numai pentru a-i băga prostii  în cap. Când eram numai eu cu el în casă, îl trozneam de-l rupeam şi-mi băteam joc de el la greu. N-am reuşit să-l învăţ sa bea şi să fumeze, dar dacă mai dura puţin distracţia precis îmi ieşea şi chestia asta. El, sărmanul, era numai miere. Mai vroia să facă o rugăciune, să citească dintr-o carte, dar eu – nimic. Îl puneam să stea pe coji de nuci şi să numere cu glas tare până la o mie. Deşi era atât de talentat, o dată măcar nu l-am însoţit la competiţiile sportive sau la antrenamente.  
Sclerozel şi Sclerozica sunt părinţii tăi. Ajunşi şi ei la o vârstă respectabilă, meritau să fie ajutaţi şi nu umiliţi de un individ fără scrupule ca mine. Niciodată nu am vrut să le cumpăr măcar o pâine. Niciodată nu le-am vorbit politicos, aşa cum s-ar fi cuvenit. Îi repezeam şi nu-i scoteam din bătrâni rablagiţi şi fără minte. Nu aş fi acceptat pentru nimic în lume să stau cu ei la masă. Nu mă interesa sănătatea lor şi nu le-aş fi cumpărat o pastilă de la farmacie.
Acum, când mă gândesc cum m-am purtat cu Vampiriţa, Goedin, Sclerozel şi Sclerozica, mi se face părul măciucă. Îmi dau seama că, oricât ai brava, răutatea se întoarce până la urmă împotriva ta. Vampiriţa a avut curaj şi m-a înlocuit la timp cu altcineva. Dacă nu a făcut-o pentru ea, că dânsa e o fire modestă, a făcut-o pentru a-i salva pe ceilalţi trei de un monstru.
 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s