Eu îi spuneam rugăciuni. Vampiriţa calcula momentul cel mai favorabil pentru a mă arunca la gunoi

Seara, înainte de culcare, îi spuneam rugăciuni. Îi puneam palma pe frunte şi în gând spuneam de cinci ori Rugăciunea Inimii: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-o pe ea, păcătoasa!”. Apoi, de alte cinci ori, o rugăciune asemănătoare adresată Maicii Domnului: „Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Maria, miluieşte-o pe ea, păcătoasa!” Uneori foloseam pluralul şi spuneam, la ambele rugăciuni, „miluieşte-ne pe noi”. Asta dacă eram prea obosit şi ştiam că nu mai apuc să spun separat rugăciunile şi pentru mine. La sfârşit şopteam DOAMNE, AJUTĂ şi îi făceam semnul crucii pe faţă. Toate astea s-au întâmplat în fiecare noapte. Până la sfârşitul acela abrupt de la mijlocul lunii decembrie 2012, când Vampiriţa Scorpian m-a dat afară din casa şi din viaţa ei, fără niciun fel de menajamente.

Când Goedin nu a mai vrut cu niciun chip să treacă pe la biserică, ne-am resemnat şi ne-am rugat noi şi pentru el. Era un copil rebel de 14 ani şi îi găseam tot felul de circumstanţe. În fond, nici noi, la vârsta lui, nu prea ştiam cu ce se mănâncă biserica.
Când am ajuns la spovedanie, părintele duhovnic ne-a sfătuit să ne rugăm şi să ne înarmăm cu răbdare. Cu o credinţă vie în Dumnezeu, vom găsi răspuns la toate frământările noastre.
Aceasta era linia recomandată de părintele nostru duhovnic: rugăciune multă şi răbdare.
Când m-a gonit, în postul Naşterii Domnului 2012, Vampiriţa Scorpian ştia foarte bine lucrurile astea. Tocmai de aceea a ocolit calea normală pentru doi oameni cu aceeaşi credinţă. Nu a vrut să mergem la duhovnic ca să primim un sfat înţelept de la el. A ajuns acolo de-abia în februarie 2013, după o lună şi jumătate de când m-a dat afară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sigur că în cinci ani în care am trăit împreună sub acelaşi acoperiş, am vorbit câte-n lună şi în stele. Ne şi plăcea să ne auzim unul pe altul. Obişnuiam să spunem că suntem nevorbiţi. Ei bine, Vampiriţa era cea cu tonul cel mai vehement în aceste discuţii.
Despre părinţii ei nu avea cea mai bună părere. Mi-a povestit cum a ţinut-o din scurt maică-sa până în urmă cu câţiva ani. Cum obişnuia să o controleze şi să se amestece în viaţa ei. Cum atunci când locuia într-un apartament din acelaşi cartier, dar câteva străzi mai încolo, maică-sa venea adesea pe neprevăzute, ca să vadă dacă nu cumva Vampiriţa era cu cineva. Te şi miri cum de a reuşit Vampiriţa, în aceste condiţii grele, să se culce cu zeci de bărbaţi.
Cum părinţii ei i-au luat copilul şi l-au crescut cum au vrut, învăţându-l să mănânce numai câteva alimente, fără legume, fără fructe, totul cu carne. Obiceiuri de care Goedin nu se dezbărase nici până în decembrie 2012.
Pe taică-su îl făcea albie de porci de câte ori avea ocazia. Un om bătrân, care abia se mai ţinea pe picioare, era repezit cu cuvinte pe care mi-e jenă să le reproduc aici. Uneori, numai pentru că îi stătea în cale.
Doamna Butoi, o cunoştinţă din copilărie şi vecină de bloc, era, pentru Vampiriţa, cea care se bagă prea mult în casa părinţilor ei. De ce nu-şi vede de treaba ei? De ce o montează pe mama împotriva mea? Nu are copii, dar mă căpiază cu sfaturi pentru Goedin. Nu mai pot să suport intervenţiile astea ale ei. Cam aşa le zicea Vampiriţa, când venea vorba de doamna Butoi. Sigur că, mai târziu, aceeaşi doamnă Butoi, de fraieră ce e, o ajuta pe Vampiriţa să-mi care bagajele în parc, în decembrie 2012, sau îmi monitoriza blogul, pentru a le spune celor care aveau timp să o asculte că eu tot nu mi-am băgat minţile în cap. De votat au votat amândouă împreună, la  9 decembrie 2012, pentru Măria Sa USL, adică pentru securiştii revopsiţi în rândurile cărora doamnele Scorpian şi Butoi se simt grozav.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s