Cum a distrus Vampiriţa speranţa copilului ei într-o lume mai bună

Noi îi propuneam copilului tău un mod de viaţă. Chiar dacă o făceam cu discreţia cuvenită şi cu prudenţa necesară pentru a nu-l îndepărta de astfel de valori. Copiii sunt uşor de influenţat de adulţii din jurul lor.

La tatăl lui, de care tu divorţasei, vedea un om care se îmbată cu regularitate, care fumează foarte mult, care nu merge duminica dimineaţa la slujbă, care şi-a refăcut viaţa alături de o femeie cu peste două decenii mai tânără, care nu-şi achită obligaţiile faţă de el, care are un limbaj foarte colorat.

La noi putea vedea un cuplu liniştit, fără alcool şi ţigări în casă, care nu mânca deloc carne, care făcea sport, care iubea animăluţele de orice fel, care era preocupat de situaţia lui şcolară şi de antrenamentele lui, care mergea la Sfânta Liturghie şi respecta posturile. Un cuplu în care cei doi îşi vorbeau frumos şi-şi făceau declaraţii de dragoste. Doi oameni care se uitau adesea la filme ortodoxe pe YouTube.

Cât curaj trebuie să fi avut atunci când m-ai aruncat în stradă şi când i-ai dat de înţeles că nimic din ceea ce a văzut nu era adevărat! Chiar aşa, cât curaj? Că nu merită să ţii aproape un om care te iubeşte şi care te respectă şi că nu are rost pe lumea asta să-ţi pierzi vremea cu sentimentele. Că tot ce contează este banul. Dacă partenerul cotizează corespunzător, îl bagi în seamă. Dacă nu, trebuie să scapi de el cât mai repede cu putinţă.

Îţi dai seama ce l-ai învăţat şi ce lecţie de viaţă i-ai oferit? Oricâte minciuni i-ai fi spus despre mine, de genul că cheltuiam banii prin restaurante şi pe la doctori, că nu făceam nimic în casă, că mă întâlneam pe ascuns cu nu ştiu câte femei, că singura mea preocupare era să te folosesc, el ştie cum am fost cu adevărat. Nu ştie cum ai fost tu, pentru că i-ai ascuns o grămadă de lucruri. Marea problemă nu e dacă va afla asta vreodată, ci că i-ai distrus speranţa într-o lume curată, o lume în care sentimentele nepoluate şi binele există cu adevărat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s