Ce citeam când m-a executat doamna Vampiriţa Scorpian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din cărticica asta citeam atunci când doamna Vampiriţa Scorpian m-a executat în seara zilei de joi, 13 decembrie 2012. Stăteam la masa din bucătărie şi răsfoiam cărticica. Iar ea a dat năvală cu acuzaţiile acelea mincinoase, despre care am mai scris aici, şi cu o mutră răvăşită de ură şi de dispreţ. Curat creştineşte! Mai ales că eram şi în postul Crăciunului.
Cărticica am cumpărat-o împreună, de la Mănăstirea Samurcăşeşti – Ciorogârla, unde mergeam adesea la slujba de duminică.
De fiecare dată când ne duceam la biserici şi mănăstiri, nu obişnuiam să plecăm cu mâna goală. Cumpăram icoane, cruciuliţe, cărţi. După ce doamna Scorpian m-a dat afară, am rugat-o să-mi dea şi mie o parte din lucrurile astea cumpărate împreună. Sigur că am primit numai ce era mai ieftin, pentru că, pentru ea contează numai valoarea financiară a acestor obiecte, nu şi încărcătura lor religioasă. De exemplu, am achiziţionat de la pangarul Mănăstirii Antim un album tipărit în condiţii grafice excepţionale, dedicat Sfinţilor Închisorilor. Ea nici măcar nu l-a răsfoit vreodată. Eu am avut ocazia de a-l citi în amănunt în primăvara lui 2012, când am fost imobilizat la pat câteva zile, din cauza unor umflături la glezne. Ei bine, deşi ea se trage dintr-un soi de naţionalism găunos, de sorginte securistă (acolo unde se găsesc şi majoritatea prietenilor ei, inclusiv unii care-i organizează prezentări de cărţi), iar martirii din temniţele comuniste au fost în cea mai mare parte legionari, albumul a rămas la ea. Dădea bine în bibliotecă şi nu dăunează să-ţi rescrii biografia, după cum bate vântul. Într-o zi faci o poză cu cartea în mână sau în fundal şi… gata, eşti naţionalistă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s