ALTE AMINTIRI DIN INFERN sau VAMPIRIŢA CALCĂ VOIOASĂ PE CADAVRE

În ianuarie, ai venit la mine la serviciu cu haine şi acte. Numai că actele erau puse într-un mapă a unei firme de pompe funebre. Cum puteai fi sigură că e pentru cine se pregăteşte şi nu pentru cine se nimereşte, numai tu ştii.

În aceeaşi împrejurare, erai însoţită de doi avocaţi cât casa de înalţi. Când s-au dus câţiva metri mai încolo ca să putem schimba câteva vorbe, ai început să strigi să nu te ating. Adică eu eram un tip care te-a cam pocnit la viaţa lui şi care putea oricând să recidiveze.

Când Părintele Justin Pârvu a plecat la Domnul, ţi-am scris câteva cuvinte. Ceva de genul „dragul nostru Părinte…” şi, în încheiere, „Dumnezeui să-l ierte”. Cât am fost împreună, am avut impresia că-l respectăm amândoi pe marele duhovnic şi-i urmărim cu atenţie spusele. Când colo, răspunsul tău la ceea ce ţi-am scris a fost… nimic!

De ziua ta de naştere, ca şi de ziua ta onomastică, ţi-am urat cele cuvenite. Sănătate, viaţă lungă, putere pentru a-ţi creşte copilul, etc. Răspunsul tău, Vampiriţo, m-a copleşit şi mi-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu ai nimic care să amintească de o fiinţă umană. Ca să fiu mai clar, nu a existat niciun răspuns.

Când băiatul tău a dat examen la liceu, i-am urat baftă şi mi-am exprimat încrederea că va face treabă bună şi va obţine note frumoase. Dar tu ai uitat complet că l-am ajutat de-a lungul anilor la Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Engleză, uneori chiar fără ştirea ta, şi nu ai reuşit măcar să articulezi un singur cuvânt: MULŢUMESC.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Când m-ai dat afară pe baza părerilor tale greşite (asta e o chestie pe care ai scris-o cu mânuţa ta), ai promis că o să le spui tuturor cum stau lucrurile. Când colo, nu ai spus nimănui, pentru că orgoliul tău bolnav şi lipsa de credinţă în Dumnezeu nu-ţi dădeau voie să faci un pas înapoi. Dar şi pentru că băiatul tău nu trebuia să ştie de ce eşti în stare.

Când am cheltuit împreună banii din moştenirea de la mama, cei 20.000 de dolari, nu mi-ai spus că atunci când se termină suma respectivă o să începi să te plictiseşti şi să mă vezi numai în negru. Apoi ai inventat că banii s-au dus pe tratamente medicale şi pe chefurile mele prin restaurante. Numai că eu nu am fost niciodată într-un restaurant, iar singurul tratament mai costisitor a fost cel cu pastile Cialis, pe care le luam pentru că erai mereu nesătulă şi nicidecum pentru că îmi lipsea ceva.

Când veneam de la serviciu, în decembrie 2012, găseam televizorul funcţionând în permanenţă pe Antena 3. Recunosc că nu prea înţelegeam eu pasiunea asta a ta cam subită pentru cel mai mincinos dintre posturile de ştiri. Dar m-am dumirit când, în ziua alegerilor, te-ai dus la vot cu doamna Butoi, pesedistă de când se ştie, şi ai venit foarte încântată. Îţi făcusei datoria faţă de ţară. Şi, mai ales, puteai să-mi faci mie în necaz, care nu votasem pentru că aveam buletinul expirat. Până atunci, te prefăceai că eşti nationalistă şi că prestaţia politicienilor de orice culoare te dezgustă. Dar pe 9 decembrie 2012 – gata cu prefăcătoria! Ţi-ai amintit la câte publicaţii comuniste ai colaborat şi din câte jurii ai făcut parte înainte de 1989 şi te-ai decis să ieşi la lumină. Naţionalismul creştin nu ţine de foame!

Când ţi-a apărut cartea, am descoperit chestia asta dintr-o întâmplare. Ai uitat complet că am avut şi eu o contribuţie la cartea asta. Am tradus materiale, am găsit surse, am scris câte ceva. Dar, mai presus de toate, ai beneficiat de o atmosferă liniştită si de un om şi un câine care-ţi asigurau confortul psihic necesar pentru a gândi şi a crea. Ai spus că o să ne pomeneşti şi pe noi în carte, pe undeva printr-un subsol. Apoi ţi-ai zis că e mult mai bine să culegi tu toate roadele şi să nu te complici cu noi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s