PICĂTURA DE OTRAVĂ: Guvernanții se prefac că se iau la trântă cu beneficiarii pensiilor nesimțite


Se tot discută în aceste zile despre pensiile militare. Dar și despre pensiile speciale. E vorba de acele pensii nesimțite, acordate pe baza unor legi cu dedicație.
În timp ce milioane de români se aleg cu venituri de mizerie după vreo 40 de ani de muncă, o castă de învârtiți beneficiază de pensii exorbitante, uneori după doar 25 de ani de activitate.
O OUG pe tema pensiilor militare va fi adoptată, cel mai probabil, în ședința Guvernului de mâine. Nu se va schimba mare lucru. Doar că pensiile nu vor putea fi mai mari decât salariile. Și indexarea lor se va face doar cu rata inflației.
Acest ultim punct este, însă, esențial pentru toată lumea. Pentru că el enunță un principiu pe care Guvernul vrea, mai mult ca sigur, să-l folosească și la toamnă, în noua lege a pensiilor.
Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pensiile se indexează anual cu rata inflației plus jumătate din creșterea salariului mediu brut.
Cum anul viitor salariul mediu brut are toate șansele să crească cu 25%, Guvernul vrea să evite situația când ar fi obligat să crească pensiile cu rata estimată a inflației de 3,5% plus jumătate din creșterea salariului mediu brut (12,5%). Dar legarea pensiilor numai de rata inflației înseamnă că viața de coșmar a pensionarului obișnuit, cel care primește 900 de lei pe lună, nu se va schimba în bine niciodată.
Adevărul e că orice lege nouă a pensiilor nu va însemna decât cârpeli. Atâta timp cât numărul pensionarilor îl întrece pe acela al salariaților nu ne putem aștepta la nimic bun.
Problema nu e că angajații la stat vor avea, din 2018, lefuri cu doar 2-3% mai mari față de cele actuale. Și nici că pensionarii vor rămâne, în continuare, cu ochii în Soare. Ci că niște unii s-au cocoțat la putere pe baza unor promisiuni mincinoase, făcute nu din prostie, ci cu un cinism incredibil. Știau că nu se poate, dar au ambalat totul într-o hârtie lucioasă și parfumată. Iar pe pachet au scris: Numai noi vă aducem fericirea. 18% dintre români i-au crezut. Suficient pentru ca acum să trăim un coșmar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s