PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nemernicul se răstește degeaba la români!


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut să ajungă, ieri, la Chișinău, pe calea aerului. Asta pentru că autoritățile române nu au permis tranzitarea spațiului nostru aerian de către avionul la bordul căruia se afla Rogozin. E vorba de un zbor comercial, la bordul avionului aflându-se mulți cetățeni moldoveni care se întorceau acasă.
Rusia a criticat în termeni duri gestul Bucureștiului, calificându-l drept o provocare deliberată. Rogozin a reacționat pe Twitter, amenințând deschis România: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”
Doar că liderii români nu au avut de ales. Dmitri Rogozin se află pe o listă neagră a Uniunii Europene, nefiindu-i permis accesul în niciuna din țările membre. Rogozin a ajuns pe această listă în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea și i-a sprijinit militar pe separatiștii din Ucraina. Nu toate țările din UE aplică strict această normă. Dar asta e problema lor, nu a noastră!
Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a susținut, într-un interviu televizat, că baza de la Deveselu poate fi folosită pentru un atac cu rachete de croazieră Tomahawk cu încărcătură nucleară. Tot Kuzmin a mai declat și că rachetele Patriot pe care România la va achiziționa vor fi folosite pentru apărarea bazelor americane de la Constanța și Deveselu.
Țara noastră nu are graniță cu Rusia. Iar cumpărarea de armament adecvat pentru protejarea teritoriului național nu reprezintă o amenințare pentru Moscova și nu trebuie negociată cu un stat străin. Încercăm să obținem acel armament care este cel mai potrivit pentru România. Iar nervozitatea rușilor este, cel puțin în ceea ne privește, complet nejustificată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s