PICĂTURA DE OTRAVĂ: Decizia vaccinării copiilor nu trebuie să fie în mâinile părinților


Uneori, teoriile conspiraționiste chiar fac ravagii. De exemplu, în cazul vaccinurilor.
Oameni altminteri serioși sunt gata să se jure că vaccinurile au fost inventate de BIG PHARMA pentru a otrăvi copii și pentru a diminua populația globului. Ele, vaccinurile, având ca obiectiv și îmbogățirea nerușinată a indivizilor care conduc marile companii farmaceutice. Vaccinurile, spun conspiraționiștii, conțin substanțe periculoase și, de fapt, nu ne protejează de nicio boală.
Cred că, într-o democrație fiind noi, gura oamenilor nu poate fi închisă. Orice tâmpenii pot fi susținute și multiplicate la infinit în mediul online.
Dar ceva trebuie să se facă. Nu se poate să fim campioni europeni la decese din cauza unei boli precum rubeola, care poate fi prevenită prin vaccinare.
Părinții nu pot decide singuri, în orice situație, soarta copiilor lor. Nu pot refuza un tratament medical numai pentru că au citit nu știu ce chestie pe net. Sau pentru că le-a spus un vecin „adevărul” despre vaccinuri.
Guvernul trebuie să vină cu o legislație clară, cu sancțiuni dure pentru părinții care-și bat joc de copiii lor. Indiferent dacă asta se întâmplă din prostie sau din rea-voință. Se poate ajunge chiar până la decăderea din drepturile părintești.
Și trebuie acționat repede. Prea ne-am făcut de râs cu această epidemie de rubeolă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s