PICĂTURA DE OTRAVĂ: Trei, Doamne, și toți trei!


Avem trei deștepți în ultimele 24 de ore, din sfera politicii și a afacerilor, care, de penali și condamnați ce sunt, o tot țin cu abuzurile din justiție și cu cât sunt ei de nedreptățiți.
Să începem cu o doamnă, pentru că așa este politicos. Prezentă, astăzi, la Curtea de Apel București, doamna Elena Udrea, trimisă în judecată pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a lui Băsescu, din 2009, nu neagă infracțiunile de care e acuzată, dar susține că nu e normal să fie singură. Ce, doar ea a furat? Nu cumva în toate campaniile electorale s-a procedat la fel? Aproape sigur că este așa. Numai că aici au existat suficiente dovezi ce s-au putut constitui într-un dosar care să ajungă în fața unor judecători. „Mă consider clar nedreptăţită dacă mă refer la situaţia generală. Toată lumea a făcut campanii. Dacă vrem să cercetăm cum se finanţează o campanie, să cercetăm pe toată lumea, nu doar pe Elena Udrea”. Eu, unul, nu am mai auzit până acum ca un hoț să se justifice la tribunal spunând că există și alți hoți, care nu sunt judecați.
Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în pușcărie pentru a nu știu câta condamnare, ii spune domnului Dragnea că soarta i-a fost pecetluită la Washington, la întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o cu șeful CIA. A existat o înțelegere și CIA a efectuat cercetări în Brazilia, ca să-l înfunde pe Dragnea. După care, dosarul a fost livrat celor de la Rise Project. Ia să fim puțin atenți ce scrie SOV pe blog: „Știe că nu lui Kovesi i s-a pus pata pe el, ci că soarta lui a fost deja pecetluită de vizita lui Iohannis la CIA. Fără un semnal ferm de pe malurile Potomacului, nu va sărbători centenarul Unirii cu toți românii, ci doar cu unii. Și nu chiar reprezentativi. Băi generație, pariem că cercetările din Brazilia sunt făcute de niște băieți specializați în criminalitate financiară de la Langley?” Vă dați seama ce isteț e SOV și cum le știe el pe toate? Dacă ar fi așa, adversarii și prietenii domnului Dragnea deopotrivă ar cam fi cazul să stea liniștiți și să nu se mai agite degeaba. Păi dacă e vorba de o anchetă profesionistă făcută de agenți CIA, înseamnă că nu e o făcătură și că soarta lui Daddy e pecetluită.
Ultimul pe listă, astăzi, cu voia dumneavoastră, este domnul Dan Voiculescu. Eliberat condiționat după trei ani de detenție (din cei 10, la cât a fost condamnat), sărac lipit pământului (singura sa sursă de existență e pensia) și vizibil îmbătrânit, mogulul Antenelor continuă lupta: „La orizont eu văd în continuare o luptă pe viață, pe moarte, pe pușcărie, pe orice risc cu abuzurile, mai ales ale celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, împotriva celor care au în ei dorința de a se apăra și nu au puterea de a o face. Voi continua, cu toate forțele mele, mai ales că determinarea mea e întărită de cei trei ani de pușcărie, să lupt cu abuzurile. Nu este niciun prejudiciu acolo. Decizia 888 din 8 august 2014 va fi demontată de către justiția română. E atacată deja.” Stai să te întrebi, citind asemenea minuni, dacă domnul Voiculescu mai e în toate mințile. Nicio urmă de părere de rău pentru faptele comise. Nicio remușcare. De ce a fost eliberat dacă el nici măcar nu-și regretă faptele? Domnul Voiculescu vorbește de abuzuri după ce a fost obligat de instanță la plata sumei de 60 de milioane de euro, din care nu s-a recuperat nimic. E destul de avantajos, ar spune mulți, să mergi trei ani la pușcărie pentru o gaură de 60 de milioane de euro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s