PICĂTURA DE OTRAVĂ: De ce au dreptul Dragnea și PSD să se amuze pe seama neputinței românilor


Suntem, ca țară, într-o situație deloc de invidiat.
La alegerile din decembrie 2016, românii care au votat au optat pentru o guvernare populistă și un program aiuritor, care nu rezistă la confruntarea cu realitatea.
La sfârșitul anului 2014, neavând altceva mai bun de făcut, românii l-au trimis la Palatul Cotroceni pe Klaus Iohannis. Iluziile nu au durat mult. Sângele apă nu se face! Adus în politica mare de Crin Antonescu prin manevre foarte bine regizate, Iohannis este marioneta perfectă. Asta chiar dacă el își închipuie că e un politician providențial.
Opoziția e sublimă. Dar ridicolă! PNL nu este o alternativă credibilă la actuala Putere. Cel mai tare politician pe care liberalii au reușit să-l scoată în față este Ludovic Orban, prezent de decenii în actualitate. Un ins mult prea uzat pentru a fi credibil.
USR este o formațiune măcinată de conflicte interne și fără o ideologie clară. A intrat în Parlament pe un val de speranță. Dar acolo s-a pierdut în anonimat.
Societatea civilă (sau aproape civilă!) organizează manifestații palide, cu solicitări punctuale. Dar nu reușește să coaguleze un protest mai amplu, bazat nu pe emoții, ci pe un program serios și substanțial.
Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este următoarea: ce vrem noi, de fapt?
Dacă nu dăm nicio șansă altor idei politice, precum naționalismul, dacă ne lăsăm amăgiți din patru în patru ani de retorica populistă a PSD, dacă nu ne implicăm (din comoditate) în ceea ce ne afectează pe toți, degeaba înjurăm Guvernul și pe Liviu Dragnea. Ei au tot dreptul să se amuze pe seama neputinței noastre și să nea dea cu rezultatul alegerilor în cap. Asta am vrut, asta am primit!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s