PICĂTURA DE OTRAVĂ: Naționaliștii români s-au remarcat prin absență la MARȘUL PENTRU NORMALITATE


MARȘUL PENTRU NORMALITATE, organizat, azi, la București, a fost un exemplu perfect de cum se pot compromite idei generoase. Trei partide care-și spun naționaliste și creștine au fost inițiatoarele acțiunii. E vorba de Partidul Noua Dreaptă, de Partidul România Mare și de Partidul România Unită. Cele trei partide au format o alianță și speră să meargă mai departe împreună în viața politică.
Tema marșului a fost promovarea familiei tradiționale și susținerea referendumului propus de Coaliția pentru Familie. Un număr de trei milioane de români au semnat o petiție pentru redefinirea textului constituțional referitor la familie. La baza acesteia trebuie să stea căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
Problema este că la marșul organizat de cele trei formațiuni au participat cam 100 de persoane. Și asta s-a întâmplat tocmai pentru că a fost un marș politizat. Dar și pentru că asta e capacitatea de mobilizare a celor trei partide. Nici măcar liderii lor nu s-au omorât cu prezența. Nu înseamnă că atâta poate naționalismul românesc. Ci doar că partidulețele astea nu reprezintă pe nimeni. Ceea ce, de altfel, s-a văzut foarte clar și la ultimele alegeri parlamentare.
Cu lideri aroganți și incapabili să reacționeze inteligent la evenimente, naționalismul românesc nu are, practic, o reprezentare politică credibilă. Și tocmai de aceea nu obține voturi în alegeri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s