PICĂTURA DE OTRAVĂ: Premierul Grindeanu a avut nevoie de 20 de ani pentru a înțelege că interesul e înaintea conștiinței


Într-un interviu zis altfel, pe care premierul Sorin Grindeanu l-a acordat televiziunii publice, acesta povestește cum a votat el la alegerile prezidențiale din anul 1996.
Și tot acolo, domnul Grindeanu, bănățean la origine, se descrie ca un om normal, cäruia îi este foarte teamă de ridicol. Doar că, așa cum spune o vorbă românească, de ce ți-e fricä nu scapi.
Să vedem ce a declarat premierul Grindeanu în interviul difuzat în a doua zi de Paști de TVR: „În primul tur în 1996 am votat cu Partidul Democrat, care avea atunci candidat pe Petre Roman la alegerile prezidenţiale şi care era partid de stânga la acel moment, membru în Internaţionala Socialistă, dar care, între tururi, a considerat necesar să se alieze cu dreapta, în Convenţia Democrată, ceea ce pentru mine a fost o lovitură în ceea ce credeam. Adică ce facem? Răsturnăm toate principiile, absolut tot?”
Confruntat cu o problemă de conștiință, domnul Grindeanu a mers frumos la vot în finală și a pus ștampila pe domnul Ion Iliescu. Nu auzise de Mineriada din iunie 1990 și nici de Loviluția din decembrie 1989. Și chiar dacă auzise, Proclamația de la Timișoara era o prostie, adevärul fiind numai în gura trimisului Moscovei la București.
Dacă în 1996, domnul Grindeanu mai avea o brumă de conștiință, acum nu mai are deloc. Pentru că altfel și-ar fi dat seama că taman ce nu a vrut sä facă în 1996 a făcut fix peste 20 de ani. Când a acceptat să conducă un guvern din care fac parte și liberali. Sigur că e vorba de liberali vopsiți, dar asta e o altă poveste. În 1996, alianța PD cu CDR mirosea urât. În schimb, combinația social-democraților cu liberalii tăricenești e parfum. Dacă interesele o cer…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s