PICĂTURA DE OTRAVĂ: Parlamentarii români, campioni mondiali la categoriile aroganță și sfidare!


Pensiile speciale s-au extins ca niște tentacule. Toți învârtiții beneficiază de ele. Dar, dintre toți, cei mai puțin îndreptățiți sunt parlamentarii.

Aleșii noștri beneficiază de o imagine proastă. Lucrează al naibii de puțin, au un concediu barosan de peste două luni pe an, adoptă legi cu dedicație și, în general, cu excepția celor câțiva abonați la emisiunile de televiziune, strălucesc prin absență. Singura lor activitate mai de Doamne, ajută este că ridică mâna la vot după cum indică șeful de grup parlamentar. Și sunt mult prea mulți! Asta dacă luăm în serios referendumul din 2009. Atunci românii au cerut un Parlament uninominal, cu maximum 300 de deputați. O impertinență și o neghiobie, au zis aleșii. Care și-au văzut netulburați de treburile lor. Ca și cum poporul român nici nu ar exista!
Șmecherii ăștia se pregătesc acum să legifereze o inițiativă PSD care va aduce numai laptele și mierea în casele bugetarilor. Doar că, printre altele, legea salarizării unitare va duce, din 2018, la dublarea indemnizațiilor parlamentarilor. Și, pentru că și-au dat singuri pensii nemeritate după o lege strâmbă, foștii parlamentari vor primi, pentru patru ani de leneveală pe confortabilele fotolii din Legislativ, peste 3.000 de lei. Cei mai tari dintre ei, ăia de i-a uitat Dumnezeu prin Parlament vreme de opt ani, se vor înfrupta din 6.000 de lei. Iar pentru 12 ani de muncă în folosul poporului vor primi chiar și 9.000 de lei la pensie.
Păi cine nu ar vrea să primească 3.000 de lei pensie pentru câteva ore de muncă pe săptămână și două luni de concediu pe an? Spre exemplu, cineva care a câștigat toată viața un salariu mediu, astăzi de 2.100 lei net, are o pensie de aproximativ 1.000 de lei. Atât cât să se târască și să nu moară de foame după o viață de muncă. Mai precis, după 35 de ani de activitate, nu după patru ani! Mai iau și alții pensii nesimțite, dar cel puțin acolo e nevoie de măcar 20 de ani de muncă.
Oare de ce simțim noi nevoia să-i recompensăm pe unii cu pensii dintr-astea ciudate într-o țară unde milioane de bătrâni se gândesc cu groază cu ce să-și cumpere medicamentele sau fac împrumuturi ca să pună pe masă puțină carne și un cozonac de sărbători? N-ar trebui să aibă și nesimțirea limitele ei?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s