PICĂTURA DE OTRAVĂ – O întrebare este pe buzele tuturor: ce va face Putin după atacul american asupra Siriei?


Statele Unite au lansat în această dimineaţă 59 de rachete de croazieră Tomahawk împotriva unei ţinte guvernamentale siriene, ca răspuns la atacul cu arme chimice asupra civililor, care a avut loc la începutul săptămânii.

La ordinul preşedintelui Donald Trump, nave de război americane din Marea Mediterană au lansat rachetele Tomahawk asupra unei baze aeriene siriene de unde a fost iniţiat atacul chimic.
Congressmenii americani şi-au exprimat sprijinul pentru decizia lui Trump, dar au atras atenţia preşedintelui să consulte Congresul înainte de a porni un război.
Loviturile americane reprezintă prima acţiune militară directă a Statelor Unite împotriva regimului Bashar al-Assad în cei şase ani de război civil, fiind o escaladare substanţială a campaniei militare americane în regiune, care ar putea fi interpretată de guvernul sirian ca un act de război.
Televiziunea de stat siriană a citat surse militare siriene şi a afişat un banner în această dimineaţă pe care se puteau citi următoarele: „Una din bazele noastre aeriene din centrul Siriei a fost atacată în această dimineaţă de rachete americane care au provocat distrugeri”.
Să menţionăm că la baza respectivă erau prezenţi şi un număr neprecizat de militari ruşi, a căror soartă nu este cunoscută.
Secretarul de Stat american Rex Tillerson a spus că Statele Unite nu au comunicat cu Rusia nici înainte şi nici după ce a efectuat un atac cu rachete în Siria.
Situaţia, la această oră, este fluidă şi reacţiile au început să curgă. Rusia a anunţat că va reacţiona corespunzător, dar nu se ştie ce înseamnă asta.
Administraţia Trump a solicitat aliaţilor Americii să se solidarizeze cu acţiunea Statelor Unite.
Adevărul este că atacurile chimice asupra civililor purtate de avioanele şi elicopterele lui Bashar al-Assad au depăşit orice închipuire şi au obligat America la o reacţie.
Constatăm, acum, că preşedintele Donald Trump este un lider care nu ezită să acţioneze. Nu ne-ar mira deloc să aflăm că Trump a ordonat, astăzi sau mâine, fără niciun preaviz, un atac cu rachete şi asupra unor ţinte din Coreea de Nord.
Dacă este bine sau rău ce se întâmplă, e greu de spus acum. Dar lumea este obligată să ia la cunoştinţă că la Washington există un altfel de preşedinte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s