PICĂTURA DE OTRAVĂ: Băsescu, Ponta şi Dragnea, trei exemple dintr-o lungă galerie de politicieni golani


Unii zic că adevărata politică se face în spatele uşilor închise. Că publicului i se servesc numai firimituri. Şi că piesele acestui puzzle sunt aranjate doar de câţiva virtuoşi.

Aşa o fi pe alte meleaguri. La noi totul e la vedere. Rufele se spală în piaţa publică, Dar de obicei nici nu se mai spală. Băieţii şi le aruncă în ochi unul altuia aşa cum sunt, pline de jeg şi de transpiraţie. Iar nouă ni se spune doar atât: mirosiţi aici! De ce să ne batem capul cu alte chestii mai subtile când ne putem delecta cu înjurăturile lor?
Fostul preşedinte Traian Băsescu îl face pe Dragnea panaramă şi laş. Pentru că s-a supărat pe ministrul Justiţiei doar după vizita ambasadorului Hans Klemm. Cică Dragnea e mai priceput la creşterea de porci decât la conducerea unui partid de 46%.
Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, la rândul lui, crede că în spatele atacurilor coordonate împotriva lui, care îi au, ca vârf de lance, pe Băsescu şi Ponta, s-ar afla fie SRI, fie miliardarul George Soros. Că altfel nu s-ar explica de niciun fel cum un om care ne vrea numai binele e faultat fără pic de menajamente. Culmea e că Ponta, aşa cum îl vede Dragnea, e tipul teleghidat de Soros care, spre sfârşitul anului, ar vrea să înfiinţeze un partid naţionalist, cu sprijinul unor trădători din PSD. Şi uite aşa îl găsim pe Soros sprijinind ba globalismul şi corporaţiile, ba noile mişcări naţionaliste din Europa.
Dar nici fostul premier Victor Ponta nu rămâne dator. Cârmaciul din Teleorman, cum îi spune el, bagă la înaintare numai minciuni şi prostii. Cică Dragnea vrea să ascundă dezastrul pe care-l face în PSD şi în Guvern. Aşa că el, Ponta, merge degrabă să-şi ia bănuţii de la SRI, Soros şi Băsescu.
Exemple pot fi găsite mai multe, dar ne-am oprit la aceşti trei corifei ai politicii dâmboviţene din pricina funcţiilor pe care le deţin sau le-au deţinut: şeful statului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul Guvernului.
După cum vedeţi, atât sunt în stare. Aici am ajuns. Acum vă e clar pe cine aţi votat? România, pentru ei, e ca un teren unde se aleargă şmecherii cu praştia. Iar treaba noastră este doar să facem galerie. Dar dacă coborâm în arenă şi-i trimitem acasă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s