PICĂTURA DE OTRAVĂ – Moda se schimbă: s-a trecut la proteste miniaturale


În jur de 2.000 de polițiști au participat, astăzi, la un miting și un marș de protest pentru creșterea salariilor. Mitingul a fost organizat în fața ministerului de Interne. Marșul a avut loc pe traseul Piața Revoluției – Piața Victoriei. Liderii sindicali au vorbit au vorbit în urmă cu câteva zile de 10.000 de participanți.

Marșul pentru viață, pus la cale de Biserica Ortodoxă, a strâns în jur de 1.000 de oameni. Nici măcar preoții bucureșteni nu au fost prezenți în număr mare. Au avut treburi mai importante de rezolvat.
Marșul pentru Europa ar fi avut câteva sute de participanți. Dacă nu s-ar fi împiedicat de jandarmi chiar în Piața Victoriei, care nu a permis deplasarea către Piața Universității.
Vremea a fost rece, cu o temperatură de aproximativ 10 grade. Dar nu a plouat.
În februarie, pe o temperatură negativă, au fost seri când în Piața Victoriei atmosfera a fost animată de peste 100.000 de bucureșteni.
V-am oferit toate aceste amănunte pentru a ne pune împreună următoarea întrebare: dacă tot am demonstrat un talent de a protesta remarcat de toată presa europeană, cum de s-a volatilizat el în doar câteva săptămâni? Nu vreau să dau un răspuns din zona conspiraționistă, atât de dragă unora, dar ceva nu pare a fi în regulă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s