PICĂTURA DE OTRAVĂ: La așa popor, așa guvernare!


În ciuda avertismentelor primite de la Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, Guvernul este decis să respecte toate promisiunile cu caracter social din programul cu care s-a instalat la Palatul Victoria.
Experții străini avertizează că deficitul bugetar va fi depășit și nu ne vom putea respecta angajamentul de a nu depăși trei la sută. Un deficit bugetar de peste 3% din PIB va atrage sancțiuni din partea Comisiei Europene. Dar și o neîncredere generalizată din partea investitorilor strategici. Peisajul economic va deveni sumbru și va fi dominat de inflație și de creșterea șomajului.
Premierul Sorin Grindeanu afirmă că totul merge strună și nu există niciun motiv pentru care Guvernul să nu-și respecte toate punctele din program.
Problema e că nimeni până în ziua de astăzi nu a descoperit secretul unei astfel de combinații. Pe de o parte, reduceri și desființări de taxe și impozite și, pe cealaltă parte, creșteri masive de salarii, pensii, alocații, burse și ajutoare sociale.
Ar fi pentru prima dată în istoria economiei capitaliste când s-ar întâmpla așa ceva. Iar cei care au pus la punct un astfel de program genial ar merita, fără nicio îndoială, premiul Nobel.
Dar și mai stranie decât acest program științifico-fantastic este perseverența cu care alianța PSD+ALDE insistă în ducerea la bun sfârșit a planului de îngenunchere a Justiției. Victoria protestatarilor din Piața Victoriei a fost, de fapt, o amăgire. Le-a folosit liderilor PSD pentru a studia reacția populară și pentru a discredita mișcările de stradă. Acestea, vezi Doamne, ar fi dirijate din umbră de multinaționale, de miliardarul George Soros, de serviciile secrete și de mai știu eu cine. Adică nu mai ieșiți aiurea în stradă că sunteți manipulați. Propaganda pesedistă, dusă prin posturile de televiziune arondate, a reușit să bage oamenii în case. Ordonanța 13 a fost anulată. Dar acum se bate monedă pe grațierea colectivă și pe modificarea Codurilor Penale în Parlament. Aceeași Mărie, cu altă pălărie!
Plus că se duce o ofensivă nonstop împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Adevărul e că Direcția Națională Anticorupție, sub conducerea ei, le-a cam tulburat liniștea multor politicieni. De altfel, cei mai vocali critici ai DNA sunt cei vizați în tot felul de dosare penale: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Elena Udrea și, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, Traian Băsescu, a cărui familie a fost încolțită de procurori.
Pentru cei care reușesc să-și păstreze neutralitatea în acest meci fără reguli, în care se dă la gioale la greu, tactica PSD e foarte simplă. Anesteziem populația că măsuri sociale generoase și ne scoatem amicii din pușcării sau îi scăpăm de problemele penale. Apoi o băgăm p-aia cu ostilitatea cercurilor de interese străine. Noi vrem pentru că vă iubim, dar ăia răii nu ne lasă. Odioșii vă vor săraci, ca să vă exploateze mai ușor. Facem și noi ce putem! Între timp, însă, băieții își pun averile în siguranță. Iar România, Dumnezeu cu mila!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s