PICĂTURA DE OTRAVĂ: COALIŢIA PENTRU FAMILIE, atacată de oameni fără Dumnezeu


Doamna Alina Mungiu-Pippidi, care mai întotdeauna scrie bine, dar, uneori, gândeşte anapoda, a comis-o din nou.

Într-o amplă analiză consacrată amplelor proteste de stradă din ultimele săptămâni, publicată pe portalul România Curată, doamna Mungiu scrie, printre altele, şi chestia asta: „Tot ce trebuie să facă PSD ca să îi țină piept lui Iohannis, care și-a urmărit ghinionul cu casa pînă la consecințele finale, este contramobilizare, și au cum, slavă Domnului, Coaliția pentru Familie și alte populisme naționalist creștine create de ruși și importate de noi (din convingeri similare, nu că am fi cu Putin). Calea poloneză deci, cu asupra de măsură, cît se poate, că noi nu suntem Polonia și cel mai mic bobîrnac de la Bruxelles ne învinețește rău. Dar, la drept vorbind, nu prea au ce ne face.”
Cică, afirmă doamna Mungiu, PSD poate trece la contraatac inclusiv prin intermediul Coaliţiei pentru Familie. După distinsa editorialistă de la România Curată, Coaliţia pentru familie este un populism naţionalist creştin importat de la ruşi. E drept, nu pentru că am fi cu Putin, ci pentru că am avea convingeri similare.
Chiar dacă într-o formă mai subtilă, din textul doamnei Mungiu răzbate aceeaşi teorie conspiraţionistă care are menirea, în ultimă instanţă, să arunce în derizoriu orice manifestaţie de stradă. La ce să mai protestezi dacă totul e bine organizat şi dirijat, uneori din exterior?
Coaliţia pentru Familie a strâns peste trei milioane de semnături şi a obţinut sprijinul tuturor bisericilor creştine din România pentru revizuirea unui articol al Constituţiei. Căsătoria ar urma să fie definită ca uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. Dacă ăsta e populism creştin (că naţionalism nu e în niciun caz), atunci e unul împărtăşit de aproape toţi românii apropiaţi de biserică.
Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie nu este absolut deloc în contradicţie cu obiectivele manifestaţiilor antiguvernamentale, centrate pe lupta împotriva corupţiei şi pentru moralitate în politică. Şi nu văd cum ar putea fi folosită de PSD pentru a contracara atacurile la adresa Guvernului Grindeanu.
Să mai observăm şi că aprecierile doamnei Mungiu la adresa Coaliţiei pentru Familie vin în prima zi a Postului Paştelui. Asta ca să înţelegeţi mai bine personajul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s