PICĂTURA DE OTRAVĂ: Liviu Dragnea s-a uitat la alt film


Halul în care a bătut câmpii domnul Liviu Dragnea aseară, la Antena 3, a întrecut orice închipuire. E drept că şi domnul Mihai Gâdea, gazda emisiunii, a jucat perfect rolul de jurnalist de partid, ridicându-i mingea la fileu liderului PSD. A fost un interviu atent regizat, care a avut două obiective: spălarea imaginii domnului Dragnea şi înfierarea şefului statului.

Comportamentul domnului Liviu Dragnea demonstrează cu prisosinţă că pesediştii de frunte au rămas aşa cum îi ştim, incapabili să înţeleagă ceva din amplele proteste de stradă care au zguduit România.
În opinia preşedintelui Camerei Deputaţilor, protestele împotriva OUG 13 reprezintă „un conflict creat artificial şi susţinut printr-o maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România”. Dragnea a mai spus că a primit „studii comparative” cu proteste din SUA şi din alte ţări şi a văzut „acelaşi tip de mesaje şi de afişe, foarte multe asemănări”.
Ce este sfidător în această interpretare a domnului Dragnea? De exemplu, faptul că el nu poate concepe că un Guvern, fie el şi pesedist, poate fi contestat în stradă de foarte mulţi oameni. Îi reamintim, dacă a uitat, că PSD a fost votat, la alegerile parlamentare, de 18 la sută dintre români. Cu ceilalţi trebuie dusă în permanenţă o muncă de lămurire, fără a-i acuza că sunt victimele unei manipulări profesioniste. De la prezenţa SRI la proteste, domnul Dragnea a ajuns acum la intervenţii externe. Fiindcă, nu-i aşa, românii nu ar fi fost în stare de capul lor să conteste guvernarea. Teoria seamănă ca două picături de apă cu ceea ce spunea Ceauşescu, intoxicat de Securitate: protestele din decembrie 1989 erau puse la cale de servicii de spionaj străine, care-şi infiltraseră oamenii peste tot. Chiar dacă de atunci au trecut 27 de ani, domnul Dragnea ar putea să dea dovadă de mai multă imaginaţie şi să nu repete ca un papagal ce spunea Ceauşescu, bizuindu-se pe memoria scurtă a românilor.
Şi a mai văzut domnul Dragnea, la protestele autohtone, acelaşi tip de mesaje şi de afişe ca în Statele Unite. Asta după ce a apărut iniţiativa organizării unei expoziţii cu aceste afişe, considerate a fi amuzante, originale şi exprimând foarte bine creativitatea generaţiei tinere şi educate. Plus că trimiterea la protestele anti-Trump este penibilă. Liderii PSD se compară în zadar cu preşedintele SUA. Măcar pentru că ei nu ajung nici la degetul mic de la oricare dintre picioarele domnului Trump. Dar şi pentru că diferenţele între România şi Statele Unite sunt enorme şi fac ca orice comparaţie să pară ridicolă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s