PICĂTURA DE OTRAVĂ: Domnul Dragnea e paralel cu Constituția


Haideți să ne concentrăm puțin asupra acestor referendumuri care se apropie. Să vedem dacă putem înțelege mai mult decât domnul Liviu Dragnea. Care o să vedeți că nu pricepe nimic.

Șeful statului are dreptul, prevăzut la articolul 90 din Constituție, să organizeze referendumuri în probleme de interes național. Cum e cazul cu acest referendum inutil și costisitor unde vom fi întrebați dacă lupta împotriva corupției e preocuparea noastră de căpătâi. Mai toți românii vor pune ștampila pe DA. Și mai toți românii vor continua să dea și să primească bacșiș (dacă au ocazia), socotind cã obiceiul ăsta e blestemat, dar foarte util. Dar nu despre asta e vorba aici.
Acesta e un tip de referendum. Dar mai e unul. Referendumul constituțional, reglementat de articolul 151. Revizuirea Constituției se poate propune de Guvern, de un anumit număr de parlamentari sau de cel puțin 500.000 de cetățeni. Inițiativa cetățeascã privind definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie a adunat trei milioane de semnături și a fost depusă cu câteva luni în urmă la Parlament. Ce urmează este o lege constituțională care trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi în fiecare Cameră sau de trei pătrimi în ședință comună, dacă sunt diferențe. După care urmează validarea prin referendum, în termen de 30 de zile.
Și acum ne întoarcem la domnul Dragnea. Care încurcă rău de tot borcanele. Zice că ar vrea și PSD referendum pe tema definirii căsătoriei. Dar Parlamentul nu poate iniția organizarea unui referendum. Așa că, eventual se vor face diligențele necesare pe lângă domnul Iohannis. Însă nu e bine, a adăugat domnul Dragnea, să fie organizate două referendumuri în aceeași zi.
Sună elegant, dar nu are nicio legătură cu realitatea. Una e referendumul inițiat de șeful statului și alta e referendumul constituțional.
Parlamentul trebuie să adopte legea privind definirea căsãtoriei în termenii propuși de cele trei milioane de români. După care referendumul e obligatoriu în maximum 30 de zile. Ce treabă are președintele României cu asta? Adoptați rapid legea și n-o mai dați cotită. Problema e că vă e frică. Pentru cã Occidentul nu vrea chestia asta. Și nici domnul Iohannis. Păi arãtați-le românilor că vă pasă de ei, nu de obiecțiile aliaților occidentali!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s