PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ce-l frământa pe premier taman când strada fierbea


Articol publicat ieri, la ora 11, în ziarul RĂSCRUCEA (www.facebook.com/Rascrucea2013).

Tocmai a început dezbaterea de la Ministerul Justiției pe tema celor două ordonanțe de urgență contestate de stradă.

Condițiile sunt improprii. Sala este mică. Timpul de intervenție al fiecărui participant este limitat la maximum patru minute. Televiziunile nu pot transmite imagini.
Adevărul e că dacă Guvernului i-ar fi păsat de aceste dezbateri nu ar fi fost greu de găsit o sală civilizată. De exemplu, putea fi închiriată o sală de teatru. Caz în care dezbaterile ar fi putut fi preluate de televiziuni. Fără o limitare atât de drastică a intervențiilor.
Modul în care a fost organizată dezbaterea de ministrul Iordache arată că, de fapt, nu se dorește decât bifarea unei acțiuni.
Prezent, aseară, strategic, la Antena 3, chiar în momentele când se desfășurau ample manifestații de stradă, premierul Sorin Grindeanu a spus că așteaptă propuneri de la Ministerul Justiției pentru a se vedea cum se procedează în continuare în afacerea clienților politici care trebuie scăpați de problemele penale. Grațierea și modificarea codurilor penale s-ar putea face prin ordonanțe de urgență, prin asumarea răspunderii Guvernului sau prin proiecte de lege. Tot domnul Grindeanu i-a mai sfătuit pe telespectatori să stea liniștiți pentru că Executivul va respecta întocmai promisiunile sociale. Un fel de „stați liniștiți la locurile voastre” în versiune actualizată. Îl atenționăm pe premier că prea multe îndemnuri de acest gen pot genera un efect contrar. Oamenii s-ar putea întreba de ce li se tot cere să stea liniștiți? Iar răspunsurile la această întrebare au toate șansele să nu-i convină domnului Grindeanu.
Dacă discutăm strict de proiectele de ordonanțe de urgență aflate în dezbatere publică, observăm că guvernanții n-au înțeles nimic din mesajul străzii. Cei 100.000 de protestatari care au manifestat, aseară, pe străzile principalelor orașe din România nu vor niciun fel de grațiere și nici modificarea cu dedicație a codurilor penale. Ordonanțele trebuie aruncate la gunoi. În locul lor trebuie redactate proiecte de lege care să urmeze traseul parlamentar clasic, cu discuții ample în comisiile de specialitate.
Câtă lume trebuie să protesteze pentru a se înțelege că grațierea nu este dorită de majoritatea românilor?
Prim-ministrul Grindeanu mai are o îngrijorare. Dacă românii vor vota la referendum împotriva continuării luptei anticorupție? Va fi vai de capul nostru! Vom fi obligați să desființăm DNA și să punem numai corupți în toate funcțiile publice.
Dar de unde știe domnul Grindeanu ce întrebare va formula președintele Iohannis la referendum? Îndemnul ăla ceaușist cu liniștea i se potrivește perfect premierului. Stați în banca dumneavoastră și nu vă agitați fără rost. Așteptați întâi întrebarea. Nu începeți cu răspunsul la o întrebare care nu există. Și, oricum, nu vă faceți griji inutile: românii nu-i înghit pe corupți. Tocmai ăsta e motivul pentru care 60 la sută din electorat a întors spatele tuturor politicienilor. Nu vă faceți că nu înțelegeți!

Tomiță Stoicuț

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s