PICĂTURA DE OTRAVĂ: SRI – aceeași Mărie, cu altă pălărie!


Cea mai lungă audiere a unui director SRI s-a întâmplat ieri. Eduard Hellvig, însoțit de mai mulți șefi din SRI, a spus de toate pentru toți în dialogul purtat cu membrii comisiei parlamentare de specialitate.

Am aflat, cu această ocazie, că fugarul Sebastian Ghiță a avut dreptate când a vorbit de concediile petrecute în străinătate cu personaje ilustre precum George Maior, Vasile Dîncu și Florian Coldea.
Dar și că SRI este supus unei operațiuni sistematice de denigrare în presă.
Hellvig, directorul SRI, a afirmat că Serviciul Român de Informații nu a fost implicat și nici nu va fi în perioada mandatului său în manifestări de stradă.
Ca un bonus pentru creduli, am fost asigurați că SRI nu are agenți acoperiți în politică și în justiție. Agenți nu, dar colaboratori binevoitori are? Oameni pentru care turnătoria face parte din existența lor cotidiană or fi?
La capitolul acoperiților, după cum puteți observa, este însă un domeniu unde s-a aplicat vorba aia cu ciocul mic. În presă sunt acoperiți? Mulți sau niciunul? Dar dacă ar exista agenți acoperiți ai SRI pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, domnul Eduard Hellvig le-ar cunoaște numele? Sau măcar numărul? Noi zicem că nu. Pentru că acestea sunt regulile după care funcționează un serviciu secret. Iar dacă, ferească Dumnezeu, ar exista, ei nu pot fi retrași măcar pentru că așa s-ar demasca singuri.
Cât despre firmele controlate de SRI, rămâne cum s-a ordonat: ceață deasă și gheață la mal. Nu se recomandă să vă apropiați!
Dumneavoastră vedeți vreo deosebire între SRI-ul cu Florian Coldea și SRI-ul fără atotputernicul general? Dacă DA, anunțați-ne și pe noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s