PICĂTURA DE OTRAVĂ: Pesediștii sunt șocați: Mutul s-a trezit din hibernare!


Agitație mare în această dimineață. Cam pe neașteptate, președintele Iohannis s-a decis să conducă ședința de Guvern. Are acest drept constituțional. Dar, până acum, nu l-a exercitat. 

Cum s-a ajuns aici? Guvernul intenționa să adopte pe șest două Ordonanțe de Urgență. Una, pe tema unor modificări ale Codului Penal și o a doua referitoare la grațierea colectivă a unor pedepse. Iohannis le-a stricat socotelile. Și, aproape sigur, l-a făcut și pe Dragnea să regrete excursia în America.
Penitenciarele românești sunt suprapopulate. Condițiile de detenție sunt mizerabile. Acestea sunt certitudini, nu supoziții. Așa că, în lipsa unor alte soluții, grațierea e singura variantă.
Ceea ce intrigă este modalitatea aleasă de guvernanți pentru a impune grațierea. Prin ocolirea Parlamentului și lipsa oricărei dezbateri publice. Peste noapte! Victoria în alegeri, oricât de clară, nu-ți dă dreptul să nesocotești normele democratice. Decât dacă vrei să semeni cu sultanul Erdogan. Dar și pentru a fi dictator îți trebuie o anumită stofă. Altfel ești un caraghios. Chiar îl vedeți pe Dragnea dictator? Oricât se dă el de important, nu are nicio șansă.
Și până la urmă, deținuții pot formula cereri individuale de grațiere. Pare mult mai rezonabil să analizezi caz cu caz decât să dai drumul din închisori la 10.000 de oameni simultan.
…………………………..
Generalul Florian Coldea a fost trecut în rezervă. Printr-un decret semnat de președintele Iohannis.
O comisie internă a SRI a ajuns la concluzia că domnul Coldea nu a încălcat nicio lege și nicio reglementare internă a Serviciului. Generalul, care a condus operativ SRI vreme de 12 ani, a fost și a rămas un tip căruia nu i se poate reproșa nimic. Foarte frumos! Comisia a propus ca generalul să fie repus în funcție. Domnul Coldea a refuzat și a anunțat că se pune la dispoziția Directorului SRI. Doar că domnul Eduard Hellvig și-a dat seama instantaneu că nu mai are nevoie de generalul Coldea și a trimis președintelui Iohannis decretul de trecere în rezervă.
Asta este povestea livrată publicului de SRI. O poveste cusută cu ață albă. Dacă domnul Coldea este atât de imaculat, de ce a fost dat afară? Cum rămâne cu vacanțele exotice petrecute în compania lui Ghiță? Dar cu chefurile condimentate cu muzică lăutărească din tot felul de locații mai mult sau mai puțin conspirative? De ce participa Ghiță la întâlniri cu Coldea, Kovesi și șeful CIA în România? Ce rol avea Ghiță în povestea asta? Cum rămâne cu firmele acoperite ale SRI? Care sunt complicii lui Ghiță din SRI?
Înlăturarea lui Coldea pare a fi o operațiune de punere a batistei pe țambal. Totul rămâne ca înainte. Doar că în locul lui Coldea va fi Icsulescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s