PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum au dispărut 10 miliarde care nu au existat niciodată


Vă propun să-i dăm cuvântul şi domnului Liviu Dragnea. Chiar mai des. Pentru că a câştigat alegerile.

Iată ce a postat, astăzi, liderul PSD pe pagina sa de Facebook: „Acesta este răspunsul la toate atacurile din ultima vreme: măsurile adoptate de guvernul nostru, al tuturor românilor! Fiecare măsură, beneficiarii ei, impactul bugetar, precum şi termenul de la care intră în vigoare. Iar toate au fost promisiuni făcute în campanie, pe care, iată, deja le-am onorat. Impactul total este de 2,65 miliarde lei”. Domnul Dragnea îşi încheie postarea, afirmând: “Faceţi singuri calculele… ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde lei, pierduţi pe drum de tehnocraţi”.
Măsurile care vor intra în vigoare la 1 februarie sunt, potrivit deciziilor guvernamentale, creşterea salariului minim la 1.450 lei, creşterea cu 20% a salariilor din administraţia publică locală, creşterea cu 50% a salariilor actorilor şi artiştilor, deducerea din impozitul pe venit a abonamentelor medicale (400 euro/an), eliminarea plafonului plăţii CASS şi CAS, eliminarea plăţii CASS pentru pensionari, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei.
Potrivit liderului PSD, la 1 iulie va intra în vigoare creşterea punctului de pensie la 1.000 lei, iar la 1 martie se va majora pensia minimă la 520 lei.
Dacă ne uităm din avion pe acest text, observăm că raportul între suma de 2,65 miliarde de lei (impactul bugetar al măsurilor guvernamentale) şi cea de 10 miliarde de lei este de peste unu la trei. Cum ar veni, dacă nenorociţii de tehnocraţi nu ar fi furat 10 miliarde de lei, salariul minim ar fi putut fi de trei ori mai mare, salariile funcţionarilor publici ar fi putut creşte cu 60 la sută, iar acelea ale actorilor s-ar fi putut tripla. Nu mai zic de certitudinea că punctul de pensie ar fi putut ajunge la 3.000 de lei şi pensia minimă la peste 1.500 de lei. Vă daţi seama ce am pierdut? Păi nu merită foştii miniştri, cu Cioloş în frunte, să fie traşi în ţeapă?
Dar atunci de ce nu au prevăzut pesediştii chestiile astea de la bun început, în programul lor, pentru că dispariţia celor 10 miliarde a fost descoperită de câteva zile?
Dacă ne uităm mai îndeaproape la postarea domnului Liviu Dragnea, vedem că totul e o gargară politicianistă. Cele 10 miliarde de lei reprezintă o estimare exagerată a veniturilor, pe baza căreia s-a făcut o rectificare bugetară pozitivă în ultimul trimestru. Banii nu s-au încasat şi asta e tot. Dar şi dacă se încasau, ei tot nu aveau nicio legătură cu bugetul pe 2017. Care e o altă Marie cu altă pălărie! Urmează şi o anchetă parlamentară pe această temă, care va descoperi, eventual, de ce nu s-au încasat cele 10 miliarde. Nimic altceva. Nicidecum că ei s-au furat. Pentru că e greu să furi ceva care nu există. Furt ar fi fost exact invers, Să se fi încasat 10 miliarde care să se fi volatilizat fără urme.
Când te apuci să faci un buget. iei în calcul veniturile şi cheltuielile din anul respectiv. Nu te bizui pe economiile de anul trecut. Mai ales că bugetele României se închid cu deficit, pe minus. Ce economii dacă cheltuielile sunt mai mari decât veniturile cu vreo trei la sută?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s