PICĂTURA DE OTRAVĂ: PSD vă oferă luna de pe cer!


Ne-am propus să nu relatăm nimic de la audierea viitorilor miniștri în comisiile parlamentare de specialitate.

Nu are niciun rost. Totul se desfășoară pe repede înainte. E o grabă de parcă ar veni sfârșitul lumii. Formalismul și superficialitatea sunt elementele dominante. Opoziția e decisă să nu incomodeze pe nimeni. Iar reprezentanții Puterii nu sunt interesați decât de vot.
La ora 15 e programată prezentarea programului de guvernare în plenul reunit al celor două Camere. Vor fi apoi intervenții ale reprezentanților grupurilor parlamentare. Poate măcar atunci vom auzi intervenții ceva mai critice din partea Opoziției. Iar mai pe seară, după votul de învestitură, vom asista la ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni.
Din tot programul ăsta miraculos al PSD vă propun să ne gândim la creșterile de salarii din sectorul public: Sănătate, Educație, Poliție, funcționari publici.
Dacă aceste creșteri de salarii vor fi acordate pur și simplu, fără nicio legătură cu punerea în practică a unor reforme reale, ele vor avea un singur efect: accelerarea inflației. Care-i va lovi pe pensionari și pe angajații cu salarii mici din sectorul privat. Aceștia nu vor putea ține pasul cu inflația și vor fi și mai săraci ca până acum.
Toate sectoarele publice menționate mai sus sunt măcinate de birocrație, corupție, ineficiență și de un personal adesea prost pregătit.
Eu am serioase îndoieli că PSD vrea să schimbe ceva din aceste realități. Pentru că PSD este chiar creatorul acestui sistem. Și e greu de imaginat că-și va omorî copilul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s