PICĂTURA DE OTRAVĂ: Sorin Grindeanu – pseudonimul lui Liviu Dragnea!


Noul Guvern este creat după chipul domnului Liviu Dragnea. Nu e în niciun caz mai bun decât liderul autoritar al PSD. Poate mai prost ar putea să fie, dacă ţinem seama de prezenţa acolo şi a unor trimişi ai ALDE.

Cel mai şocant, pentru noi, este să vedem că din echipa guvernamentală face parte dl Teodor Meleşcanu. Întors la Externe după ce, în noiembrie 2014, a demisionat de pe acelaşi post în urma neputinţei sale de a organiza în condiţii decente cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Neputinţă sau chiar lipsa dorinţei de a face ceva, dacă ţinem seama că imediat după retragerea de la Externe şi-a găsit un loc călduţ la dreapta premierului Ponta, în calitate de consilier de stat.
Domnul Meleşcanu (75 de ani) a fost acuzat, în mai multe rânduri, că a fost un agent acoperit al Serviciului de Informaţii Externe. El a negat întotdeauna aceste acuzaţii, spunând că a primit de mai multe ori, de la CNSAS, adeverinţe de necolaborare cu Securitatea. Numai că aceste adeverinţe se referă la necolaborarea cu Securitatea ca poliţie politică şi nu au nicio legătură cu faptul că respectivul a fost sau nu cadru al serviciului secret comunist.
Securist sau nu, dl Meleşcanu, aflat la Viena la 18 decembrie 1989, a doua zi după măcelul de la Timişoara, le-a declarat jurnaliştilor străini că în România, nu se întâmplă absolut nimic alarmant şi că poporul român este mobilizat pentru îndeplinirea sarcinilor trasate de Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român.
Noi nici măcar spunem că acest gen de activitate a domnului Meleşcanu, în slujba regimului Ceauşescu, a fost bun sau rău, a slujit sau nu intereselor României. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu putem defila decât cu aceleaşi personaje uzate, care nu mai au nimic de spus în aceste vremuri? Nu e cazul să ma fie şi ei trimişi la pensie?
O să mai scriem, deocamdată, de încă un singur personaj din noul Guvern. Doamna Sevil Shhaideh s-a vindecat de frică şi se întoarce ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și al Fondurilor Europene. Vorbim de frică pentru că doamna Shhaideh ne-a povestit că, atunci când a fost propusă pentru şefia Executivului de dl Dragnea, a fost atacată în termeni de nedescris pe reţelele sociale şi la telefon de persoane necunoscute, care au formulat chiar şi ameninţări. Ce e mai rău e că unele dintre aceste ameninţări, care îi vizau şi familia, au fost în limba arabă. Asta e viaţa! Toate acestea sunt de domeniul trecutului şi doamna Shhaideh va fi doar vicepremier şi va conduce doar un mega-minister, poziţie unde va putea să lucreze liniştită, căci acum va primi numai mesaje de felicitare. Şi oricum ar fi, doamna Shhaideh e de felicitat, pentru că a pus interesele ţării înaintea celor ale familiei sale. Unde mai găsim noi astfel de femei?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s