PICĂTURA DE OTRAVĂ: Agenții sultanului Erdogan s-au împiedicat de un ciot


Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atentatul de la Istanbul. După cum cei mai mulți dintre dumneavoastră știu, un bărbat înarmat a intrat înarmat cu un Kalașnikov, în noaptea de Revelion, într-un club select de pe malul Bosforului, și a deschis focul la întâmplare. La petrecere erau prezente câteva sute de persoane. Au murit pe loc 39 de petrecăreți, iar alte câteva zeci au ajuns la diverse spitale din Istanbul.

Cei 16 străini uciși în atentat erau, după religie, 14 musulmani, un creștin și un evreu mozaic.
Am reprodus această statistică pentru a înțelege că termenii în care este redactat comunicatul ISIS de revendicare a atentatului n-au nicio tangență cu realitatea: „În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată”.
De unde atâta eroism la o bestie care intră înarmat într-un club de noapte și deschide focul împotriva unor oameni care se distrau? Turcia, apărătorul crucii? Iar creștinii care serbau trecerea în Noul An erau, în cea mai mare parte, musulmani. După cum e și normal într-o țară ca Turcia.
Dar ce este și mai de mirare ca acest comunicat este neputința autorităților turce. Care, altfel, i-au vânat cu mare eficiență pe toți adepții clericului Fethullah Gulen, arestând zeci de mii de persoane.
Serviciile de informații americane i-au avertizat pe turci cu privire la posibilitatea comiterii unor atentate la Istanbul în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Drept urmare, 17.000 de polițiștii, unii în civil, au fost desfășurați pe străzile metropolei.
Teroristul a deschis focul încă de la intrarea în club. A omorât o polițistă și un paznic. La scenă au existat martori care au alertat poliția. Împușcăturile din interior au durat peste două minute. Ulterior, tipul a abandonat arma, și-a schimbat hainele și a părăsit locul faptei. Iar polițiștii și agenții turci au frecat menta. Nu au reușit să ajungă la timp, nu au izolat zona și nu l-au capturat pe individ nici până azi.
Concluzia e că e mult mai ușor să te lupți cu profesorii, cu ziariștii sau cu judecătorii care nu cad pe spate în fața sultanului Erdogan, dar când vine vorba de teroriști adevărați e nițel mai complicat. Temuții agenți ai serviciilor secrete turcești se împiedică unii de alții și ajung la spartul târgului acolo unde e mai mare nevoie de ei.
Rahatul ăla de „soldat eroic al califatului” și-a bătut joc de 17.000 de polițiști.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s