PICĂTURA DE OTRAVĂ: Vin vremuri grele pentru judecători!


Numai judecător să nu fii în țara asta! Mai ales sub regimul pesedist care e ca și instaurat după alegerile din 11 decembrie.

Utilizând un limbaj populist și promițând creșteri substanțiale de salarii și pensii, simultan cu scăderi sau tăieri de taxe și impozite, așa-zișii social-democrați, combinați cu așa-zișii liberali de la ALDE au câștigat majoritatea mandatelor de parlamentari. Ca scorul să fie și mai mare, liderii PSD și ALDE au dat uitării accentele patriotice din campania electorală și au semnat degrabă un acord de colaborare parlamentară cu UDMR, organizația etnicilor maghiari.
Așa se face că formula de guvernare este o struțo-cămilă. Avem acolo socialiști (PSD), liberali (ALDE) și populari (UDMR). Chiar și numai după asta am putea să pricepem că singurul principiu care-i mână-n luptă pe distinșii noștri conducători este „interesul poartă fesul”.
Cum era și normal, majoritatea și-a pus oamenii în fruntea celor două Camere. La Senat îl avem în reluare pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Co-președintele ALDE este judecat pentru mărturie mincinoasă. La Camera Deputaților a fost ales președinte domnul Liviu Dragnea, autoritarul lider al PSD. Singura persoană de pe lumea asta care știe din scoarță-n scoarță programul de guvernare, după cum singur se definește cu modestie. Domnul Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraude comise la referendumul din 2012 (desigur, pe nedrept) și are acum un proces unde este acuzat că a folosit la PSD Teleorman două doamne care erau, de fapt, angajate și plătite de o direcție județeană.
Și acum ne întoarcem la judecători. În mod normal, cele două dosare menționate mai înainte nu se pot finaliza decât cu condamnări. Ceea ce pentru domnul Dragnea ar însemna că va trebui să meargă la închisoare. A doua condamnare nu mai poate fi cu suspendare.
Dar judecătorii sunt și ei oameni. Merg pe stradă. Au familii. Uneori au și copii. Cum e să nu ai decât opțiunea condamnării, juridic vorbind, dar să vezi că unii români (adică aceia care votează) au făcut o adevărată pasiune pentru acești penali? Nu-ți vine să închizi puțin ochii și să-i achiți? Dar în acest caz ce te faci cu cei 60% dintre români care nu înghit politicienii de nicio culoare și cu posibilele reacții negative din străinătate? D-aia zic că numai judecător să nu fii în aceste zile pe aici.
Aud că și în Guvernul Grindeanu vom avea penali. Lia Olguța Vasilescu ar putea fi unul dintre aceștia. Nu că ar vrea ea musai în Executiv, dar dacă patria o cere…
Raționamentul ar fi următorul: noi vă dăm lapte și miere, dar voi ne lăsați oamenii în pace. Să vedem câți români se vor declarați mulțumiți cu acest meniu care seamănă cu un târg.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s